John-de-keijzer-microsoft-sogeti-banner

Software architect én jobhopper

John de Keijzer was een echte jobhopper tot hij startte bij Sogeti. Nu werkt hij aan een project als senior software architect en is lead developer. Lees zijn blog of bekijk de vacature. 

Naar vacature

Overzetten van applicaties

Bij mijn huidige klant gaan ze over naar het Standaard Platform van Logius, we hebben nu .NET 4.6 applicaties draaien. Het standaard platform is de Private Cloud omgeving van de overheid. Alle software die er nu draait, waar wij verantwoordelijk voor zijn, moet vóór oktober volgend jaar overgezet worden naar het standaard platform. Het voordeel is dat we gelijk alle applicaties kunnen overzetten naar .NET 6. Hiermee zijn alle applicaties geschikt voor het draaien in Docker met Kubernetes. Dit is iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje staat. Momenteel zijn we de applicaties die we hebben draaien één voor één aan het overzetten naar .NET 6. Dat kost best wel wat tijd en uitzoekwerk. Een .NET 4.6 framework is anders dan het .NET 6 framework. We werken hier met zijn drieën aan. Eén van die applicaties is een groot publicatiesysteem, waar publicaties worden aangeboden en weer worden verspreid aan andere afnemers. Ik ben daar nu mee bezig, niet alleen het ombouwen naar .NET 6 maar ook gelijk de nieuwe architectuur neerzetten. Ik ben stap voor stap de klant aan het overtuigen dat dit een goed idee is. De klant moet namelijk het management overtuigen dat het ook echt nodig is zodat er budget voor wordt vrijgemaakt. Dat is een stukje wat ik extra doe naast lead developer rol: onderzoeken hoe we een architectuur gaan opzetten en welke informatie mijn opdrachtgever nodig heeft zodat hij het kan verkopen binnen het bedrijf. 

Passie voor IT

Door mijn vader is de interesse voor computers gewekt. Hij kocht ooit de Commodore 64. Ik ben altijd veel bezig geweest met IT: computers in elkaar draaien, servers in elkaar zetten en servers en netwerken plaatsen. Ik heb de studie Informatica gevolgd in Den Haag en zo van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Uiteindelijk ben ik de mede-eigenaar geworden van het bedrijf waar ik stage heb gelopen. Daar hebben we de basis gelegd van een stuk software wat de voorloper is van online bestellen. Dat ging toen nog via een modem. We hadden grote klanten als Hanos en Sligro. Daarna ben ik nog een paar jaar voor mezelf verdergegaan, van baan naar baan, tot ik bij Sogeti terecht kwam. 

Klantbezoek tijdens sollicitatie

Ik ben een jobhopper geweest de afgelopen paar jaar. Ik merk dat ik op een gegeven moment onrustig word. Dan weet ik hoe alle systemen werken, heb mijn ding kunnen doen en dan ben ik klaar voor iets nieuws. Daarom ben ik gaan kijken of IT-dienstverlening niet iets voor mij is: werken vanuit een vaste basis en toch steeds nieuwe klanten en opdrachten. Ik heb destijds een aantal gesprekken gehad en kreeg al snel mee welke sfeer er hangt binnen Sogeti. Ik ben zelfs nog bij een klant geweest om te kunnen ervaring hoe het er daaraan toe gaat. Dat was super fijn! Ik merkt dat de Sogetisten zich verantwoordelijk voelen voor wat ze doen. Ze zijn geïnteresseerd en zijn vooral erg gepassioneerd over het werk wat ze doen. Deze mindset kom je zeker niet overal tegen. Dat is een hele fijne manier van werken en maak graag deel van uit.

De favorieten van John

  • Apps: Whatsapp, NL.FM, AmiGO
  • Websites: BoardGameArena, Microsoft Learn
  • Gear: Garmin Multisport Smartwatch
  • Film: The Matrix
  • Muziek: The Cure

Heb je Microsoft ambities? 

Ben je op zoek naar innovatieve projecten bij mooie klanten waar je jezelf in teamverband steeds verder ontwikkelt? Als Microsoft professional kom je bij ons in een hecht team van pragmatische doeners waarbij fun en ontwikkeling hand in hand gaan. Wij hebben volop mogelijkheden. Bekijk de vacature of neem contact op. We helpen je graag verder. 

Naar vacatures


 

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs