Studenten ROC Midden Nederland studeren altijd en overal met behulp van virtuele omgeving

Case ROC-MN

Meer weten over Smart Workspace Services?

En wil je altijd en overal kunnen werken met elk device?

Lees er alles over in onderstaande case en vind meer informatie over onze diensten op de Smart Workspace pagina.

Smart Workspace Informatie aanvragen

Klant.

ROC Midden Nederland is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs, VAVO Lyceum (voortgezet onderwijs voor volwassenen), bedrijfsopleidingen en participatieonderwijs in de provincie Utrecht. Bij de onderwijsinstelling werken bijna 1.600 medewerkers op meer dan 20 locaties.

Zij verzorgen het onderwijs voor ongeveer 21.000 studenten. Studenten zijn het hart van onze leergemeenschap. In co-creatie met het bedrijfsleven en de beroepspraktijk werken docenten in professionele onderwijsteams aan uitdagend onderwijs, waarbij kwaliteit en persoonlijk contact voorop staan. De beroepsopleidingen worden aangeboden in twaalf kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges. Studenten worden zo toekomstbestendig opgeleid voor de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. 

Vraag.

De 3.500 schooldesktops van ROC Midden Nederland waren langzaam met opstarten en verwerking van applicaties. Zullen we deze vervangen of is er misschien een andere oplossing die ons meer flexibiliteit biedt voor de toekomst? ROC Midden Nederland wil immers dat studenten productief kunnen studeren met hun educatieve applicaties ‒ nu en later.

BYOD

BYOD, webbased en cloud zijn belangrijke uitgangspunten in het ICT-beleid van ROC Midden Nederland. Reden voor de onderwijsinstelling om vol te gaan voor Bring Your Own Device (BYOD). Met onderwijsapplicaties waarmee de studenten altijd en overal kunnen werken. Dus niet alleen op de computer van de school maar ook op hun eigen laptop, smartphone of tablet.

Levensduur verlengen

Veel educatieve applicaties waren nog niet webbased, maar wel via client of client-server beschikbaar. Maar ROC Midden Nederland wil dat alle cohorten vanaf uiterlijk 2018 via BYOD werken. Daarom besloot de onderwijsinstelling de oude werkstations niet te vervangen, maar hun levensduur met minimaal 2-3 jaar te verlengen – totdat de transitie naar BYOD voltooid is.

Oplossing.

ROC Midden Nederland schakelde Sogeti in als ‘trusted advisor’. Sogeti vertaalde de wensen van de onderwijsinstelling in een e-werkplekomgeving voor 2.500 schooldesktops en ongeveer 100 collegeapplicaties. Dit virtuele werkplekconcept is gebaseerd op het Dell Nutanix, Microsoft Hyper-V platform en Microsoft RDS. Via de Unidesk management solution kan ROC Midden Nederland de complete omgeving inclusief applicaties centraal beheren.

Uniek door Unidesk

Waarom de Unidesk management solution? Daarvoor had Sogeti twee redenen. Ten eerste is Unidesk marktleider op het gebied van Windows layering-technologie. Layering maakt de werkplekken geschikt voor meer applicaties en vereenvoudigt het beheer, zodat ook minder ervaren personen de applicaties kunnen beheren. Ten tweede biedt de Unidesk management solution een breed scala aan beheertools voor Microsoft RDS. ROC Midden Nederland is via Sogeti de eerste organisatie in Nederland die een dergelijke Microsoft Hyper-V-oplossing beheert via Unidesk.

Altijd en overal via BYOD

Studenten hebben op de huidige schooldesktops én op hun eigen device toegang tot de virtuele omgeving – ongeacht het besturingssysteem. Het e-werkplekconcept ondersteunt alle main stream operating systems zoals Windows 10, IOS, Android en Chromebooks. De educatieve applicaties zijn op twee manieren te benaderen: vanaf de schooldesktop via het startmenu en via BYOD en het ELO Portaal. De applicaties draaien op een vernieuwde, state-of-the-art infrastructuur. Met meer snelheid en een betere beschikbaarheid als resultaat.

Opschalen en updaten in no-time

ROC Midden Nederland beschikt nu over een flexibele, toekomstvaste en kostenefficiënte werkplekomgeving voor studenten. Het hybride e-werkplekconcept maakt het beheer veel sneller en eenvoudiger. Zo kan ROC Midden Nederland alle werkplekken 60 procent sneller voorzien van de juiste software(updates). Vroeger duurde dat ongeveer zeven weken, maar nu is het binnen twee weken geregeld. Beheerders weten bovendien zeker dat iedereen met dezelfde versie werkt. Tot slot is de e-werkplekomgeving ook schaalbaar: de onderwijsinstelling kan deze eenvoudig uitbreiden met meer applicaties en gebruikers.

René van den Berg – Directeur ICT en Information Management ROC Midden Nederland

Onze studenten kunnen vanuit de schooldesktop en het ELO Portaal hun cursussen, voortgangsinformatie, digitale leermiddelen en alle educatieve applicaties benaderen: altijd, overal en met een device naar wens.

Axe van de Ven – Sr. Delivery Manager Sogeti

Studeren wordt zoveel makkelijker als je dat kunt doen op het device en moment naar keuze. We zijn trots dat wij ons steentje daar aan hebben kunnen bijdragen.

Meer weten over virtuele werkomgevingen?

Ben je benieuwd naar informatie over de case van ROC Midden Nederland of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Christiaan Hoos.

Kan ik je verder helpen?