Wereldwijde cloud-architectuur voor Fagron

Case Fagron Cloud-architectuur

Meer weten over Cloud Services?

En wil je ook data en applicaties standaardiseren binnen je organisatie?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de Cloud Services pagina. 

Cloud Services Informatie aanvragen

Klant.

De farmaceutische multinational Fagron groeit door Fagronisatie – het wereldwijd overnemen en standaardiseren van bedrijven. Deze buy-and-build-strategie heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. In 25 jaar is Fagron uitgegroeid van een lokale leverancier tot wereldwijd marktleider in maatwerk farmaceutische producten. Momenteel bedient Fagron jaarlijks ongeveer 200.000 klanten in ruim 60 landen vanuit vestigingen in 32 landen verspreid over de wereld.

Vraag.

Efficiency is de belangrijkste reden achter de strategie van Fagroniseren. Heeft Fagron een bedrijf overgenomen, dan brengt de farmaceut deze nieuwe vestiging volgens een vast plan in lijn met de rest van de organisatie – qua werkprocessen en ondersteunende systemen. Daardoor vormt een nieuwe vestiging direct een geolied tandwiel in een wereldwijd uurwerk.

Wereldwijd standaardiseren op Azure

De data en applicaties van Fagron Zuid-Amerika draaiden op een Amazon-datacenter in Sao Paulo, terwijl de Europese en Noord-Amerikaanse vestigingen Microsoft Azure als datacenter gebruikten. Met het oog op het stroomlijnen van de wereldwijde organisatie en het Fagroniseren van nieuwe Zuid-Amerikaanse vestigingen wilde Fagron één wereldwijde cloud-architectuur. Daarom besloot Fagron zijn Zuid-Amerikaanse datacenter te migreren naar Microsoft Azure.

Tijdsdruk bij migratie

Hoe migreren we de 40 virtuele servers in ons Zuid-Amerikaanse datacenter zo efficiënt mogelijk naar Microsoft Azure? En dat centraal aangestuurd vanuit het Nederlandse hoofdkantoor? Fagron had daarvoor niet de gewenste kennis en expertise in huis. Bovendien moest de migratie snel plaatsvinden: voordat de nieuwste Braziliaanse vestiging van start zou gaan. Anders zou deze locatie twee keer een migratietraject moeten doorlopen in korte tijd.

Oplossing.

Gezien haar wereldwijde expertise, cloud-visie en betrouwbaarheid koos Fagron voor Sogeti als migratiepartner. Samen met Fagron System Engineers bouwde Sogeti het virtuele datacenter in de cloud. Vervolgens testten Sogeti en Fagron vooraf de verschillende migratiestappen. Eventuele issues die aan het licht kwamen, werden direct opgelost.

In één weekend

Vrijdagavond startte Fagron met het kopiëren van bedrijfsdata. Maandagochtend stond alles op Microsoft Azure – voor eindgebruikers beschikbaar via dezelfde log-in en platformen als voorheen. Het enige dat medewerkers van Fagron Zuid-Amerika gemerkt hebben, is dat de applicaties na het weekend sneller werkten. De migratie was uniek omdat Fagron Microsoft ExpressRoute gebruikte. Het is de eerste keer dat via dit verbindingsprotocol Amazon-datacenterfunctionaliteit werd overgezet naar Microsoft Azure.

Migratieplan

Een gedetailleerd migratieplan vormde de basis voor succes. In deze allesomvattende blueprint waren alle deliverables en migratiestappen terug te vinden. Daardoor wist iedereen precies wie wanneer verantwoordelijk was voor welke taak. Het migratieplan is bovendien een garantie voor efficiënte migraties in de toekomst. Als Fagron een nieuwe vestiging naar de cloud wil migreren, kan het grotendeels het bestaande migratieplan hergebruiken.

Efficiency door de cloud

Alle data en applicaties van Fagron draaien nu in dezelfde cloud. Dat betekent dat medewerkers overal ter wereld op dezelfde manier met deze systemen kunnen werken via diverse devices. Ook kan Fagron al zijn systemen nu centraal beheren. Wil de farmaceut bijvoorbeeld servercapaciteit opschalen voor een nieuwe vestiging? Dan is dat snel, centraal en voordelig te regelen. Zo maakt Fagron met zijn cloud-architectuur de weg vrij voor verdere wereldwijde standaardisatie van IT. Met bijbehorende efficiencyslagen en kostenbesparingen als resultaat.

Nico Kanora – Area IT Delivery Manager Fagron

Het project was een pareltje. Het migratieplan was uitgesplitst in deliverables met resources. Daardoor wist iedereen precies wat hij wanneer moest doen.

Axe van de Ven – Delivery Management Cloud & Infrastructure Services Sogeti

Fagron en Sogeti hebben een vergelijkbare cloud-visie. Mede daardoor konden we dit migratieproject – ondanks de tijdsdruk, unieke ExpressRoute-aanpak en het internationale aspect ‒ superefficiënt uitvoeren.

Meer weten over migreren naar de Cloud?

Wil je meer weten over de case en benieuwd naar de aanpak? Neem dan contact met ons op.

Kan ik je verder helpen?