Sogeti bouwt overheidswebsite van het jaar 2012

Meer weten over CMS Services?

En wil je ook kosten verlagen binnen de organisatie?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de CMS Service pagina.

CMS Services Informatie aanvragen 

 

Klant.

Ministerie van Economische Zaken/ Consumentenautoriteit

ConsuWijzer is een samenwerking tussen de consumentenautoriteit, de Nederlandse mededingingsautoriteit en de OPTA. ConsuWijzer is het loket van de overheid voor consumenten. Het doel van ConsuWijzer is het bieden van onafhankelijke en betrouwbare informatie aan consumenten over hun rechten als consument (zoals garanties) . De consument kan hiervoor bellen met een callcenter, folders opvragen per post of informatie zoeken op de website.

Vraag.

De website ConsuWijzer.nl is het belangrijkste informatiepunt vanuit ConsuWijzer om consumenten betrouwbare informatie te bieden over hun rechten. Deze informatie moet goed vindbaar zijn, toegankelijk en correct. Dit stelt hoge eisen aan de website.

De website ConsuWijzer.nl was gebouwd in het CMS Greenvalley. Het ministerie van Economische Zaken heeft ervoor gekozen om te consolideren naar een standaard CMS: Drupal. Daarmee besparen zij kosten doordat slechts één CMS-systeem beheerd hoeft te worden en omdat het nieuwe CMS Open Source is (en dus geen licentiekosten heeft). Tevens was er de vraag om een verbeterd ontwerp door te voeren. Ook moest de kwaliteit van de bestaande website gewaarborgd worden. Die kwaliteit bleek uit de verkiezing tot ‘website van het jaar‘ in 2011 en 2010 voor de overheid, door het Nederlandse publiek. En uit het feit dat de website voldeed aan de webrichtlijnen van de overheid. Hierdoor is de toegankelijkheid en de vindbaarheid in zoekmachines maximaal gewaarborgd.

Oplossing.

Sogeti heeft de nieuwe website gerealiseerd en de bestaande content gemigreerd.

De Drupal-ontwikkelaars hebben de juiste Drupal-modules geselecteerd en geconfigureerd om de website te realiseren. Hierbij is nauwelijks gebruik gemaakt van maatwerk, waardoor de ontwikkel- en beheerkosten laag bleven.

Ook is er een migratiescript geschreven om de content uit de oude website geautomatiseerd te migreren naar het nieuwe CMS. Dit alles volgens de webrichtlijnen en conform het webdesign. De website is ook gekoppeld aan de Google Search Appliance van de klant. De informatie op de website is voorzien van gedetailleerde metadata waardoor de informatie goed doorzoekbaar is. Om de correctheid van de informatie te garanderen is een workflow in combinatie met een autorisatiematrix ingericht. Dit zorgt ervoor dat de content die wordt opgevoerd altijd gecheckt wordt door de juiste persoon binnen de ConsuWijzer-organisatie. 

De kwaliteit van de contentmigratie is boven verwachting van de klant verlopen. Dit omdat er meer content geautomatiseerd is omgezet dan verwacht. De website is kort na de migratie opnieuw verkozen tot website van het jaar (2012) binnen de overheidskolom. Ook is de website wederom gecertificeerd volgens webrichtlijnen (toegankelijkheids niveau 3). 

Martijn de Wit (Drupal expert en Interaction Designer)

'De perfect uitgewerkte ontwerpen van de klant gaven een enorme energie om bezig te kunnen zijn aan dit project en om diezelfde hoge kwaliteit terug te laten komen aan zowel de grafische, als aan de implementatie kant.'

Michiel Aptroot (Webmanager ConsuWijzer/Consumentenautoriteit)

'Met ConsuWijzer in Drupal hebben we een kwaliteitsproduct neergezet, zeker op het gebied van webrichtlijnen, usability en vindbaarheid. Samen met Sogeti hebben we in het gehele traject een perfect eindresultaat voor ogen gehad.'

Kan ik je verder helpen?