Klantencase Boon Edam

Boon Edam levert high-end toegangspoortjes met Sogeti-software

Meer weten over High Tech Oplossingen Services?

Wil je graag ook bijdragen aan innovatieve entree-oplossingen. 

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de High Tech Oplossingen pagina.

High Tech Oplossingen Informatie aanvragen

Klant.

Boon Edam is wereldwijde marktleider op het gebied van zogenaamde entreeoplossingen.

Met 140 jaar aan ervaring heeft het bedrijf een expertise ontwikkeld in het beheersen van passantenstromen in kantoren, luchthavens, gezondheidscentra, hotels en alle andere denkbare gebouwen. Op basis van die jarenlange ervaring, is het de missie van Boon Edam om de beste, meest innovatieve en effectieve entree-oplossingen ter wereld te bedenken en maken.

Vraag.

Binnen de gelederen van Boon Edam was al een aantal Sogetisten werkzaam, onder meer voor de draaideuren. Maar er was behoefte aan extra programmeurs voor de high-end toegangscontrolesystemen die het bedrijf ontwikkelde. Concreet: je wilt niet dat iedereen zomaar kan binnenlopen in een bedrijfsgebouw.

Innovatieve toegangssystemen

Bepaalde bedrijven willen meer dan alleen een receptie die dat in de gaten houdt. Zij hebben behoefte aan toegangssysteem waarbij je bijvoorbeeld een medewerkerspasje kunt aanbieden, waarna je als gast of medewerker wordt doorgelaten. De Speedlane Lifeline-serie is een serie beveiligingspoortjes die nieuw is ontworpen en de ontwikkeling van de software hiervoor was in handen van Sogeti.

Oplossing.

De inbreng van Sogeti tijdens de ontwikkeling, is behoorlijk te noemen. Bijzonder aan dit specifieke poortje is dat er is nagedacht over hoe de gebruikers meer kunnen worden geholpen bij het concrete gebruik van het product.

Uitgebreid onderzoek

Er zijn video-opnamen bekend van gebruikers die voor het eerst op een poortje afkomen, maar geen idee hebben waar ze de kaart moeten aanbieden en welk poortje ze moeten nemen. Sogeti heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en het resultaat mag er zijn. Over het gehele product is een gekleurde LED-strip verwerkt die de mensen moet helpen om het product te gebruiken.

Wanneer je mag doorlopen wordt er een groene LED-baan van lichtjes over het product afgespeeld. Die branden dus in de bedoelde looprichting. Wordt er onverhoopt een fout gemaakt, bijvoorbeeld stappen in een poort waar je niet in mag, dan licht die LED-baan rood op. Voor dit stuk heeft Sogeti de gehele implementatie gedaan. Vervolgens zit het product vol met sensoren die controleren of er inderdaad maar één persoon doorloopt.

Software programmeren

Daar had Boon Edam al eerdere producten van, maar de Sogetisten vonden dat het beter kon en die ruimte werd vervolgens ook gegeven door opdrachtgever Boon Edam. De door Sogeti geschreven software volgt een persoon van begin tot eind. De betreffende persoon die naar binnen gaat wordt gedetecteerd en wordt gevolgd door het product heen. Ook op het moment dat hij halverwege besluit om terug te lopen. Met dat soort situaties ging die oude software minder goed om. Nu zijn de poortjes gekoppeld aan een persoon en niet aan een gebeurtenis en dat is een uitstekend verkooppunt voor Boon Edam. Ze kunnen nu zeggen: met die situaties kunnen wij uitstekend omgaan. Bovendien heeft dit eindproduct vrij weinig onderhoud nodig, mede door de Sogeti-manier van software programmeren.

Meer informatie?

Benieuwd naar meer informatie over de case of andere high-tech software-oplossingen? Neem contact met ons op. 

Kan ik je verder helpen?