IoT in de verzekeringsbranche

Intelligent en eerlijk verzekeren met Internet of Things

Meer weten over IoT Services?

En benieuwd naar wat IoT voor jouw organisatie kan betekenen?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de IoT Servies pagina.

IoT Services Informatie aanvragen

Oplossing.

“Waar we voorheen onze verzekeringspolissen baseerden op de kennis van onze actuarissen, is nu en straks nog veel meer het gedrag van de verzekerde leidend. En dat is wel zo eerlijk." legt de marketingdirecteur van de autoverzekeraar uit. 

Neem het verzekeren van je auto of inboedel. Met het uitlezen van sensordata uit auto’s, krijgen we veel beter inzicht in het rijgedrag van de verzekerde. Denk aan het benzine- verbruik, de snelheid of de intensiteit van het remmen en optrekken van de auto. 

Voordeel voor de verzekerde

Goed rijgedrag leidt tot lagere kosten en wordt beloond met extra korting voor de verzekerde. De data die uit de sensor voortkomt, kan gecombineerd worden met bestaande data uit onze eigen verzekeringssystemen. Zoals leeftijd, schadeverleden, risicocalculaties, etc. Uiteraard bepaalt de verzekerde of hij toestemming geeft voor het gebruik van zijn data. Het zou voor ons ook mogelijk zijn om relevante data te verkopen aan bepaalde instanties waarmee wij een soort datamakelaar worden. Zo kan ik me voorstellen dat de overheid data zou kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het bepalen van de kwaliteit van het wegdek, of om voorspellingen te doen rondom files.

Verzekeren op maat

Kortom, wij kunnen onze klanten nu en ook straks veel meer verzekeringen op maat aanbieden. Zolang we maar zo goed mogelijk inzicht kunnen geven in het persoonlijke voordeel voor de klant, “ concludeert de marketing directeur van de autoverzekeraar.

Ingrediënten van de IoT-oplossing

 

Connect

 Connect

De auto wordt uitgerust met slimme sensoren.

 

Talk-Think

 Talk

Sensoren zijn verbonden met elkaar en met het internet. Daarmee komen gegevens over het rijgedrag beschikbaar.

 

Talk-Think

 Think

Gegevens worden geanonimiseerd en geanalyseerd waarbij slimme algoritmes worden toegepast.

 

Act

 Act

Zonder menselijke tussenkomst is de verzekeraar in staat een verzekeringspolis op maat te ontwikkelen.

Waarde voor de organisatie

‘One size fits all’ is verleden tijd. De organisatie is in staat een persoonlijk aanbod te leveren aan een autobestuurder die daarmee zo mogelijk veel minder hoeft te betalen voor zijn of haar verzekering dan voorheen. Meer inzage zorgt ook voor meer voorspellingen waardoor schades voorkomen kunnen worden.

Weten hoe IoT waarde toevoegt voor uw organisatie? 

Waar begin je met Internet of Things en met welke use cases maakt je organisatie het verschil? Met onze IoT-workshops geven wij binnen korte tijd antwoord op de vraag hoe een organisatie vanuit bestaande middelen kan profiteren van IoT.

Kan ik je verder helpen?