Sogeti IoT Usecase Industrie

Intelligente chipproductie op maat met Internet of Things

Meer weten over de IoT Services?

En wat kan IoT betekenen voor de high-tech Industrie?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de IoT Service pagina.

IoT Services Informatie aanvragen

Oplossing.

“Het maken van computerchips is een vak apart. Laat staan het maken van de machines die deze chips maken. De leverancier van onze chipmachines heeft deze complexe apparaten zo specifiek uitgerust dat wij de chips volledig volgens eigen recept kunnen maken.“ aldus de chipproducent over zijn slimme chipmachines.

 

Sogeti IoT Usecase

Op maat gemaakt

"De hardware- en softwarecomponenten plus de machinesettings zijn volledig op maat gemaakt voor de grote volumes chips die wij produceren. Zodra de chipproductie wordt opgestart, passen we de machine bovendien opnieuw aan voor een nog betere en snellere productie. De geavanceerde technologie in deze chipmachines zorgt ervoor, dat de aanpassingsgegevens automatisch worden teruggestuurd naar de chipmachinefabrikant.

Bedrijfskritische gegevens veilig stellen

Via slimme algoritmes filtert en anonimiseert deze zogenaamde logsoftware onze bedrijfskritische gegevens die we niet met de leverancier van de chipmachine of anderen willen delen. Voor ons is het van cruciaal belang dat alleen die gegevens met de chipmachinefabrikant worden gedeeld die ook ten goede komen aan een kostenefficiënte productie van onze chips. Stilstand van de chipmachine is geen optie. Dat gaat gepaard met miljoenen euro’s schade.

Maximale functionaliteit

Met het voortdurend uitwisselen van technologiegegevens is de leverancier in staat de nieuwste software te testen op een anonieme virtuele machine alsof het al op onze machine draait. Als de update vervolgens dan in onze draaiende machine wordt geïnstalleerd, weten we zeker dat er geen errors of bugs ontstaan. Dit geeft ons maximale functionaliteit, maar ook de garantie dat we met de laatste software-updates werken. De leverancier is tevens gebaat bij minder beheerkosten. In plaats van ondersteuning van vele verschillende versies, is alleen beheer en ondersteuning nodig van de laatste firmware.”

Ingrediënten van de IoT-oplossing

 

Connect

Connect

De chipmachine is uitgerust met geavanceerde technologie en sensorconnectiviteit.

 

Talk-Think

Talk

Gegevens van de chipmachine worden naar een centrale database van de machinefabrikant gestuurd. Gegevensuitwisseling vindt plaats over de softwaremodules in de chipmachine.

 

Talk-Think

Think

Complexe algoritmes en veel rekenkracht zorgen voor filtering en anonimisering van bedrijfskritische data. Tevens worden de machines nagebootst voor simulatie.

 

Act

Act

De nieuwe firmware en software updates worden getest op de virtuele machines waarna de updates naar de klant worden gestuurd om naadloos te patchen zonder dat de klant hier enige hinder van ondervindt.

Waarde voor de klant

Met het op afstand inrichten van product lifecycle management, heeft de klant altijd beschikking over de laatste versies en functionaliteit. Zonder risico’s. Bovendien wordt stilstand in het productieproces voorkomen.

Weten hoe IoT waarde toevoegt voor uw organisatie? 

Waar begint u met Internet of Things en met welke use cases maakt uw organisatie het verschil? Met onze IoT-workshops geven wij binnen korte tijd antwoord op de vraag hoe uw organisatie vanuit bestaande middelen kan profiteren van IoT. 

Kan ik je verder helpen?