IoT use case transport

Kwaliteit van verse producten tijdens transport gegarandeerd met IoT

Meer weten over de IoT Services?

En wat kan IoT voor jouw organisatie betekenen?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de IoT Services pagina.

IoT Services Informatie aanvragen

Oplossing.

“Voedingsmiddelen met een beperkte houdbaarheid zijn gedurende het hele transportproces gevoelig voor allerlei afwijkingen. Bij elke afwijking is het nog maar de vraag of de kwaliteit nog wel zo hoog is voor een gegarandeerd tevreden klant." zegt de directeur van een groot transportbedrijf.

Inzicht in data

"Met de data die we op basis van de slimme sensoren beschikbaar maken, hebben we een volledig inzicht in de grote reis die onze bananen maken, om uiteindelijk in de schappen van de supermarkt terecht te komen. Zo wordt via IoT het klimaat van de container zowel binnen als buiten, voortdurend gemeten. Op die manier heeft de importeur op afstand inzicht in de kwaliteit van het transport. Of bijvoorbeeld de temperatuur van invloed is geweest op de te vervoeren bananen. Denk daarbij aan vochtigheidsgraad, CO2, zuurstofgehalte en dak- en bodemtemperatuur van de container. De verkregen inzichten bieden vooral waarde om tijdens het transport actie te kunnen ondernemen. Bijvoorbeeld het herzien van de containerroute.

Nu ik veel meer regie heb over het vervoer, kan ik de importeur van de bananen een gegarandeerde transportkwaliteit bieden. Ook de controle bij de douane gaat met de verkregen data van de slimme container veel sneller dan voorheen. De sensoren detecteren alle toegangen tot het interieur van de container. In combinatie met tijd en plaats helpt dat bij de digitale verzegeling van de container. Ook het havenbedrijf profiteert van de slimme container. Dat heeft nu inzicht in de parkeerlocatie van de container op basis van de connectiviteit van die specifieke container en niet op basis van een eenmalige registratie. Bovendien ben ik met deze continue bewaking van de vervoerde bananen ook nog beter af bij mijn verzekeringsmaatschappij." 

 

Ingrediënten van de IoT-oplossing

Met onze CTTA-aanpak verbinden wij de transportwereld met de rest van de wereld. 

 

Connect

 Connect 

Vervoerde containers worden uitgerust met slimme sensoren die verbonden zijn met een gateway op de container. Via de gateway komt data beschikbaar in de cloud.

 

Talk-Think

 Talk

Data wordt opgeslagen waarna verzonden naar de cloud. Het vrachtwagenbedrijf (of andere relevante betrokkenen) hebben toegang tot deze data in de cloud.

 

Talk-Think

 Think

Data uit de containers wordt gecombineerd met externe informatie over bijvoorbeeld mondiale afzetmogelijkheden van de producten. Daar worden analyses op los gelaten zodat maximale opbrengsten en/of minimalisatie van verliezen voorspeld kunnen worden. Slimme algoritmes worden geintegreerd met bestaande bedrijfsprocessen.

 

Act

 Act

Zowel het transportbedrijf, de eigenaar van de container of de douane-beambten hebben baat bij deze IoT-oplossing. Gegevens kunnen gevisualizeerd worden via apps, websites of andere gebruikersinterfaces. Zonder tussenkomst van mensen wordt bijvoorbeeld containerverzegeling geregistreerd.

Waarde voor de organisatie

Verschillende organisaties profiteren van deze IoT-oplossing. De retailer krijgt op tijd bananen geleverd van een gegarandeerde kwaliteit. Schades van transport- en containerbedrijven worden geminimaliseerd en verzekeraars komen niet voor verrassende schades te staan.

Weten hoe IoT waarde toevoegt voor uw organisatie? 

Waar begin je met Internet of Things en met welke use cases maakt je organisatie het verschil? Met onze IoT-workshops geven wij binnen korte tijd antwoord op de vraag hoe een organisatie vanuit bestaande middelen kan profiteren van IoT. 

Kan ik je verder helpen?