NEC biedt klanten nu toekomstvaste VoIP-oplossing

Meer weten over High Tech Services?

En wil je graag ook meer weten over VoIP mogelijkheden?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de High Tech Services pagina.

High Tech Services Informatie aanvragen

Klant.

NEC Enterprise Solutions levert professionele IT-en communicatieoplossingen aan organisaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Deze oplossingen voldoen aan hoge eisen op het gebied van connectiviteit, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Daarnaast ondersteunen de oplossingen de allerlaatste voice-, video- en datacommunicatietechnologieën.

NEC-systemen zijn modulair opgebouwd. Daardoor kunnen deze oplossingen eenvoudig met een organisatie meegroeien. De modulaire opbouw in combinatie met innovatie en integraal life-cycle management maken de oplossingen van NEC uniek en toekomstvast.

Vraag.

NEC wilde in de eerste plaats bestaande klanten met iS3000-bedrijfstelecommunicatiesystemen een migratiepad voor Voice over IP (VoIP) aanbieden. Klanten die nog niet de nieuwste serie state-of-the-art NEC-systemen hebben, kunnen met deze uitbreiding nieuwe VoIP-communicatietechnologieën binnen hun bestaande systeem gebruiken.

In de tweede plaats wilde NEC de performance van de centrale systeemprocessoren verhogen, zodat bestaande en nieuwe systemen de allernieuwste features en applicaties op het gebied van Unified Communications & Collaboration ondersteunen. Deze nieuw te ontwerpen oplossing moest ook een lagere basisprijs hebben en voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van elektromagnetische compatibiliteit en elektrische veiligheid.

Oplossing.

In nauwe samenwerking met Sogeti definieerde NEC een oplossing voor de realisatie van een VoIP-migratiepad en betere performance van de systeemprocessoren. Professionals van Sogeti High Tech legden hiervoor de basis. Dat deden ze door in een gefaseerd ontwikkeltraject de bestaande processorarchitectuur te vereenvoudigen. Daarin brachten ze de verschillende losse printplaten in de ICT-architectuur terug tot één compacte printplaat. Deze printplaat bevat Field Programmable Gate Arrays.

Integratieslag

Met zijn vereenvoudigde ICT-architectuur kon NEC een forse integratieslag maken qua hardware en software. Zo was het nu onder andere mogelijk om specifieke processoren en protocol co-processoren als snellere softcore-oplossing te integreren. De ruimte op de printplaat die bij deze integratieslag ontstond, gebruikten Sogeti en NEC om een pool met Digitale Signaalprocessoren toe te voegen. Hiermee kan NEC klantsystemen eenvoudig uitbreiden met nieuwe VoIP-technologie.

Fundamentele aanpassingen

Bij de fundamentele architectuur- en systeemaanpassing bij NEC hebben de professionals van Sogeti de hardware- en softwareactiviteiten uitgevoerd. Daarnaast waren zij verantwoordelijk voor de ‘non-functionals’ in klantsystemen. Denk daarbij aan het ontwerpen voor produceerbaarheid en testbaarheid in de fabriek, of het ontwerpen en meten van de elektrische veiligheidseigenschappen, elektromagnetische emissie en immuniteit.

Benne van der Lugt – Directeur development, NEC Enterprise Solutions

“Ik ben bijzonder tevreden met het uiteindelijke resultaat. We beschikken nu over een compacte, state-of-the-art – en bovenal – schaalbare oplossing. Hiermee kunnen we onze bestaande klanten de komende jaren voorzien van de allernieuwste communicatieapplicaties."

Meer weten?

Meer informatie over de ontwikkeling van state-of-the-art High Tech systemen? Neem dan contact op met ons op.

Kan ik je verder helpen?