Minimaal beheer op Flexibele webshop van Kijkshop

Klant.

Kijkshop B.V. is onderdeel van Klockgrossisten i Norden Netherlands BV (KIN). Naast het winkelconcept (104 vestigingen door heel Nederland) is Kijkshop eind 1999 gestart met verkoop via internet onder de naam www.kijkshop.nl. In 2006 is Kijkshop.nl gestart met de lancering van een aantal satelliet websites.

Vraag.

Het succes van Kijkshop wordt bepaald door het ruime assortiment, de product-prijs- combinatie klantgemak. Al jarenlang wordt het assortiment van Kijkshop bepaald op basis van onderzoek door onderzoeksbureau TNS NIPO. Speciaal voor Kijkshop wordt door TNS NIPO onderzocht welke producteigenschappen de klant het belangrijkst vindt.

Een belangrijke voorwaarde is dat alle bedrijfsprocessen voorspoedig blijven verlopen. De ICT inclusief StreamServe is hierin de belangrijkste schakel. StreamServe vormt de onafhankelijke communicatielaag tussen ERP systeem SAP en alle andere applicaties. Zo ook de koppeling tussen SAP en de webshop van Kijkshop. Hierdoor is de informatie in de webshop altijd up-to-date. Klanten van de webshop kunnen actuele prijzen, voorraad en de bestelstatus opvragen. Klanten kunnen binnen een uur na het plaatsen van een internetbestelling, de bestelling afhalen in één van haar 104 winkels. De klant kan na een artikelkeuze te hebben gemaakt, direct zien in welk filiaal dit artikel op voorraad is.

Na implementatie van deze communicatielaag wilde Kijkshop de zekerheid, kwaliteit en continuïteit van deze dienstverlening borgen. 

Oplossing.

Met de implementatie van StreamServe heeft Kijkshop een onafhankelijke communicatielaag tussen SAP en alle andere applicaties. Een communicatielaag zonder maatwerk waardoor de kosten voor beheer beperkt zijn. Doorlooptijden om vernieuwingen door te voeren zijn kort en nieuwe mogelijkheden zijn flexibel in gebruik.

In samenwerking met Kijkshop voert Sogeti het dagelijks beheer op de technische oplossing voor Kijkshop uit.

Contact

Stel je vraag of geef je suggestie en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.