Ohio University banner

De Ohio Business Course van dag tot dag

Inkijkje in de Ohio Business Course

Arjen is na zijn studie Digitale Media gestart als Young Professional Front-end. Een van de onderdelen van het Young Professional traject is een business course aan de Ohio University. Lees zijn ervaring of bekijk jouw mogelijkheden.

Naar vacatures

Business course met Ohio Universiteit

Als Young Professional krijg je een compleet programma aangeboden om jou klaar te stomen voor het echte werk. Een van de onderdelen van het traineeship programma is een business course. Sinds 2000 heeft de Ohio University College of Business samen met de coaches van Sogeti al meer dan 3.000 professionals getraind. 

Wat je allemaal doet en leert tijdens de training? Arjen neemt je mee tijdens zijn business course.
Arjen Young Professional

 

Kijkje in de keuken bij de Ohio business course

Dag1
Vandaag was de eerste dag van de Ohio course! Dit was vooral een introductiedag. We zijn ingedeeld in teams en de teamleden hebben met elkaar kennis gemaakt. Daarna konden we gelijk aan de slag met het ontwikkelen van concepten en hebben deze gepitcht aan de coaches van Sogeti en faculty leden van Ohio University.

Dag 2
Net als gister zijn we dag vanochtend begonnen met een gemeenschappelijke opening. Na de opening hebben we als eerst een planning gemaakt om er zeker van te zijn dat we aan het eind van de dag onze doelen hebben behaald. Een strak tijdschema is namelijk wel nodig ;-). Daarnaast heb ik een gesprek met m’n coach gehad wat mij verder helpt tijdens de Ohio cursus en alles wat daarna komt!

Dag 3
Nog een dag te gaan tot aan de presentatie! Vandaag hebben mijn 5 teamgenoten en ik hard gewerkt om de feedback van gister zo goed mogelijk te verwerken. Ons idee, een slimme hardsloopschoen die zich aanpast aan jouw voet en de ondergrond waar je op loopt, begint steeds meer vorm te krijgen! Verder hebben we elevator pitches geoefend en ons verbeterde product gepresenteerd!

Dag 4
Na een intensieve dag gisteren, was het vandaag zover: de eindpresentaties. We hebben gisteravond laat nog gevraagd of iemand van de faculty extra feedback kon geven voor de eindpresentatie zodat we een zo goed mogelijk resultaat neer konden zetten. Al met al was het een erg intensief project, maar de eindpresentatie vond ik goed gaan en ik ben dan ook trots op het werk dat ons team geleverd heeft! 

Dag 5
De laatste dag van de week én de laatste dag met dit team. We hebben gereflecteerd op wat er goed ging en wat er minder goed ging. Als team, maar ook met alle teams (ongeveer 40 young professionals) bij elkaar. Daarna was het tijd voor fun! Met z'n allen hebben we een spel gedaan waarin iemand "iets" moest tekenen en de rest moest raden wat er getekend was. Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat tekenen niet aan mij besteed is ;-). 

Dag 6 
De start van de tweede week. We zijn in nieuwe teams ingedeeld en hebben de nieuwe opdracht ontvangen. Deze week is de opdracht om een nieuwe service voor Sogeti te ontwikkelen. Aan het eind van de dag hebben we onze eerste ideeën al gepresenteerd, en er is nog genoeg werk aan de winkel ;-). 

Dag 7
Na de presentatie van gisteren zijn we vandaag opnieuw begonnen met het ontwikkelen van ideeën. Tegen het eind van de middag was er een teamswitch. Elk team moest 1 lid wisselen en ik was degene die gewisseld werd. Ik zit nu dus in een ander team. Heel even schakelen, maar dit gaat helemaal goed komen. 

Dag 8
We hebben ons idee gister gepitcht, feedback gehad en ons idee aangepast. Na veel discussies, feedback van coaches en collega’s buiten de Ohio course zijn we tot het volgende idee gekomen: sustainable code. Dit is code die niet alleen gericht is op performance, maar ook op energieverbruik! Wij denken dat hier een kans ligt omdat sustainable IT steeds belangrijker wordt en dit kan hieraan bijdragen! Al met al een geslaagde dag, met een goed idee als resultaat! 

Dag 9
De laatste dag van de Ohio course. Vandaag hebben we de presentatie gemaakt en de puntjes op de i gezet! De presentatie ging goed en ik ben trots op het resultaat. Als afsluiting van de Ohio course hebben we nog even aan de “virtual Teams bar” gezeten. Ik kijk terug op twee erg intensieve, maar leerzame weken. 

Watch Sogeti Ohio business course on YouTube.

Programma Ohio Business course

Het programma van de business course heeft als doel om een breed scala aan vaardigheden te ontwikkelen en kennis op te doen in verschillende aspecten, zoals analyses uitvoeren, presenteren, zakelijke financiën, creativiteitsworkshops, verhalen vertellen in het bedrijfsleven, teamdynamiek en het vermogen om te werken in high-performance teams. In korte tijd leren de deelnemers ook over zichzelf, hun persoonlijkheid, hoe ze reageren onder druk en hoe ze met andere mensen samenwerken.

Van storytelling tot zelfontwikkeling

Ben jij net afgestudeerd en klaar om in korte tijd die laatste vaardigheden te leren? Om snel uitdagendingen van onze klanten aan te kunnen pakken? Neem gerust contact op, wij vertellen je er graag meer over, of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Helen Bosma Stages en Traineeships
Phone number: +31629633969

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs