‘De Toekomst is Eindeloos: een open blik op digitalisering’
Meer dan welke andere technologie dan ook werpen digitale systemen een rookgordijn op tussen onszelf en de wereld waarin wij leven. Wat voor invloed dat op het denken heeft, onderzocht Roland van der Vorst in zijn boek ‘De toekomst is eindeloos, een open blik op digitalisering’. Zijn startpunt was Noorwegen waar hij een week lang digiloos verbleef. Zijn conclusie werd dat dankzij digitale systemen alles constant een vervolg krijgt. Alles ligt altijd voor het grijpen. Buddha voorspelde duizenden jaren geleden al dat zo’n voortdurend ‘grijpen naar’ zou gaan leiden tot een onrustige wereld. Hoe we dankzij de oosterse filosofie daar persoonlijk meer grip op kunnen krijgen beschrijft hij in zijn boek. Van der Vorst is hoofd innovatie bij Rabobank en ceo Rabo carbon bank, voormalig hoogleraar aan de TU Delft en gevierd ondernemer in de reclamewereld. U kent hem wellicht van zijn wekelijks columns in het FD. De Volkskrant noemde hem ‘Een van de meest invloedrijke Nederlanders voor de toekomst’.
‘Eindeloos autonoom: De opkomst van Agentic AI"’ past daarbij perfect als titel voor de inleiding van Joakim Wahlqist. We zitten immers midden in het hart van de AI-hype. Dankzij de koppeling van verschillende AI-agents krijgen de digitale systemen mogelijkheden om zelfstandig aan de slag te gaan. Digitale systemen worden zogezegd ‘Agentic’. Joakim Wahlqist schetst de eindeloosheid van de mogelijkheden daarvan voor ons. Hij is global CTO AI en Data van Sogeti. Een techneut in hart en nieren met een open blik voor de mogelijkheden en een gezonde kijk op de bij-effecten van kunstmatige intelligentie.
In ‘Een open blik op digitalisering: Het vijfde paradigma’ daagt senior analist van ons Verkenningsinstituuut, Thijs Pepping, u uit om uw eigen digitale denken aan een onderzoek te onderwerpen. Zijn we niet teveel gecultiveerd, vraagt hij zich af, om die open blik toe te laten? En zijn we wel klaar voor een nieuwe vorm van intelligentie die noodzakelijk is om eindeloos door te gaan? Thijs introduceert het nieuwe VINT-rapport dat hieraan ten grondslag ligt.
We zien uit naar uw komst, de discussies en uw inbreng tijdens het diner. Deze vindt plaats op dinsdag 10 december. De inloop is vanaf 16:00 uur en we starten om 16:30 uur. De lokatie is Kasteel De Hooge Vuursche. We sluiten de avond af om 21:15 uur.
Locatie
We zien uit naar uw komst, de discussies en uw inbreng tijdens het diner.
De ontvangst is vanaf 16:00 uur en we starten om 16:30 uur. We sluiten de avond af om 21:15 uur.