Diner pensant 10 juni 2024

Diner Pensant 10 juni 2024

“Echt Slim: wat leren we uit de samenwerking van mens en machine”

Het programma start om 16:30 uur en we sluiten de avond af om 21:15 uur na het diner.

Kasteel De Hooge Vuursche, Hilversumsestraatweg 14, te Baarn

“Echt Slim: wat leren we uit de samenwerking van mens en machine”

Het Diner Pensant vindt plaats op de avond voorafgaand aan ons VINT Symposium ‘Echt Slim’. Twee sprekers van het Symposium verzorgen tijdens het diner de inleidingen.

Rikkert van Capelleveen, Data & Digital Officer bij Achmea, geeft een kijkje achter de schermen van de AI-activiteiten van de verzekeraar: “Een sneak preview”  Hij schijnt onder andere zijn licht op de governance en de snelheid waarmee de AI-adoptie plaatsvindt. Of die snelheid de wet van Emoore volgt (Moore’s Law achterste voren) vernemen we graag van Rikkert zelf. Hij maakt zijn verhaal duidelijk met aansprekende voorbeelden, use-cases en interessante first practices.

Thomas Thwaits neemt ons mee op een verkenningstocht naar de psychische en sociale impact van nieuwe technologie. De titel van zijn presentatie is “Echt Slim: Geiten, auto’s en broodroosters”. Als kunstenaar bouwt hij objecten waarmee hij de menselijke intelligentie en de menselijke natuur blootlegt. Zo is hij op dit moment kunstmatige wortelsystemen voor planten aan het maken. In zijn projecten ontdekt hij steeds meer over de relatie tussen mens en natuur en onze cultuur. De fundamentele vraag ‘Wat kan een individu nu eigenlijk?’ was een van de vragen waarmee hij een bizarre ontdekkingstocht begon waarover hij op het diner komt spreken. Thwaits studeerde economie en biologie aan University College London en heeft een master in Design Interactions aan de Royal College of Art.

Het Diner Pensant vindt plaats op maandag 10 juni op Kasteel De Hooge Vuursche te Baarn. De inloop is vanaf 16:00 uur en starten om 16:30 uur. We sluiten de avond af om 21:15 uur.
 

Locatie

We zien uit naar uw komst, de discussies en uw inbreng tijdens het diner.
De ontvangst is vanaf 16:00 uur en we starten om 16:30 uur. We sluiten de avond af om 21:15 uur.

https://www.hoogevuursche.nl

Hooge vuursche baan collage

Aanmelden diner pensant

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.