VINT 2023 schaarste in overvloed

Diner Pensant 12 maart 2024

"Op het snijvlak van de AI-genie en menselijke idioterie”

Het programma start om 16:30 uur en we sluiten de avond af om 21:15 uur na het diner.

Kasteel De Hooge Vuursche, Hilversumsestraatweg 14, te Baarn

De AI-ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat we u graag bedienen met de laatste stand van zaken op AI-gebied. Tegelijkertijd bieden we u de kans om de spreker te ontmoeten die op ons vorige diner wegens ziekte verstek moest laten gaan. Zijn betoog is dat niet intelligentie maar juist domheid en de ‘domdaden’ die daar mee samenhangen de mens definieert.

Als eerste spreker hebben we de Meesterconnaisseur van de menselijke domheid, Matthijs van Boxsel. Hij draagt met trots de titel ‘domgeer’. Nadat hij aan de UvA cum laude afstudeerde op dit onderwerp, heeft hij talrijke boeken over domheid gepubliceerd. Zijn bekendste werk is ‘De Encyclopedie van de domheid’. In de visie van Van Boxsel is domheid de motor van onze beschaving en staat domheid niet tegenover intelligentie, maar heeft het een eigen bestaansrecht. Domheid ziet hij weerspiegeld in het zelfdestructieve karakter van de mens, een vermogen dat bij andere dieren ontbreekt. Van Boxsel doet voor ons uit de doeken waarom juist intelligente mensen die dom zijn zo gevaarlijk kunnen zijn. 

Sander Duivestein zit boven op de actualiteit. Hij is trendwatcher en senior analist bij ons Verkenningsinstituut en verschijnt veelvuldig op TV om de laatste trends te duiden. Tevens is hij co-auteur van ‘Echt Nep’, een managementboek bestseller over de impact van kunstmatige intelligentie. Nu komt hij spreken over de allerlaatste AI-ontwikkeling: AI als de nieuwe interface. Terwijl de inkt van ons vorige VINT-onderzoek “AI in Overvloed” nog niet droog is komt er al weer een nieuw onderzoek aan. Sander licht toe wat de nieuwste AI-scenario’s zijn en geeft interessante voorbeelden van de nieuwste toepassingen.

We zien uit naar uw komst, de discussies, de inleidingen en uw inbreng tijdens het diner. Deze vindt plaats op dinsdag 12 maart. De inloop is vanaf 16:00 uur en starten om 16:30 uur. De locatie is Kasteel De Hooge Vuursche te Baarn. We sluiten de avond af om 21:15 uur.
 

Locatie

We zien uit naar uw komst, de discussies en uw inbreng tijdens het diner.
De ontvangst is vanaf 16:00 uur en we starten om 16:30 uur. We sluiten de avond af om 21:15 uur.

https://www.hoogevuursche.nl

Hooge vuursche baan collage

Diner zit vol. We kunnen u op een wachtlijst plaatsen.

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.