Download VINT-rapport Infinite Machine Creativity

Download VINT: Infinite Machine Creativity

Machine versus de mens - welke is creatiever?

Wat als er een creatieve machine zou zijn? Welke impact kan dat hebben op de wereld om ons heen? Duik in de wereld van GAN's en machine creativiteit in het nieuwste VINT-rapport 'Infinite Machine Creativity' en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie. Download het rapport door het formulier onderaan deze pagina in te vullen of bekijk meer informatie over VINT.

Het nieuwe VINT-rapport 'Infinite Machine Creativity' spoort ons aan om creativiteit opnieuw te bekijken en om machinecreativiteit te omarmen. Het rapport onderzoekt de reis van studenten die zich afvragen of computers hun fantasie kunnen gebruiken, naar de ontwikkeling van een nieuw soort kunstmatige intelligentie (AI), bekend als Generative Adversarial Networks (GAN's). Het beschrijft hoe GAN's onlangs hebben bewezen originele en effectieve ideeën te leveren. Deze twee sleutelwoorden vormen samen het woord creativiteit. Dus jouw ideeën over creativiteit moeten worden vernieuwd. Machines kunnen creatief zijn, maar op een andere manier dan mensen. Machines missen namelijk een ziel, een drive, een bewustzijn.

Enorm potentieel

Het rapport onderzoekt het enorme potentieel om innovatie te versnellen wanneer de menselijke ziel en de creatieve machine samenkomen. Het stelt dat die organisaties die kunnen uitzoeken hoe creatieve machines en creatieve mensen kunnen samenwerken, de uitvinders en de makers van morgen zullen zijn. We zijn al getuige van machines die de tijd om te creëren en ontdekkingen te doen samenvoegen.

Vergroten van creatief vermogen

Het Infinite Machine Creativity-rapport beschrijft verschillende GAN-voorbeelden in wetenschap, design, industrie en architectuur, maar ook in kunst en media. Het vergelijkt de creativiteitsbeperkingen van een zielloze machine en de mensheid, met het argument dat het samenbrengen van mensen en machines uiteindelijk het creatieve vermogen in de samenleving zou kunnen vergroten. Hoe? GAN's maken verborgen kennis zichtbaar en wijzen ons op dingen die nader moeten worden onderzocht. Ze helpen ons om de creatieve vaardigheden van mensen op de juiste manier te gebruiken. Het rapport is een fascinerende analyse van een snel evoluerend technologiegebied. Het trekt een reeks conclusies en presenteert zeven dromen (goed en slecht) die de creativiteit van machines relativeren voor de huidige CIO.

Verder praten over AI?

Naast dat wij jou uitnodigen om je te laten verwonderen over de wereld van kunstmatige intelligentie en machine creativiteit, gaan wij ook graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Sogeti heeft een aantal interessante cases ontwikkeld die wij graag met je delen om vervolgens na te denken over de toepassingen van al deze nieuwe ontwikkelingen binnen jouw organisatie. Vul het formulier hieronder in om het rapport te downloaden en geef tegelijk aan of je geïnteresseerd bent in een gesprek over die mogelijkheden!

Vul hieronder het formulier in en download het rapport:

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985
Ik wil graag verder praten over machine creativiteit en AI
Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.

In dit rapport

  • Alles over Machine Creativity
  • De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie
  • Generative Adversarial Networks (GAN's)
  • GAN-voorbeelden in Kunst & Media

Verder praten over de mogelijkheden en het nieuwste VINT-rapport downloaden? Vul het formulier in en ontvang het rapport in jouw inbox.