Sogeti Q meets webbanner

Q meets: API Testen in de praktijk

API’s: in vrijwel ieder systeem wordt er gebruik van gemaakt. Door API’s te gebruiken kunnen gegevens makkelijk uitgewisseld worden tussen systemen. Maar hoe doe je dit dan? En welke tooling is daarvoor geschikt? Wat levert het in de praktijk precies op?

Aanmelden 

API’s: in vrijwel ieder systeem wordt er gebruik van gemaakt. Door API’s te gebruiken kunnen gegevens makkelijk uitgewisseld worden tussen systemen. Ook vanuit een quality engineering perspectief zijn API’s interessant. We kunnen ze gebruiken om snel en effectief (geautomatiseerd) te testen, zonder afhankelijk te zijn van de vaak trage User Interface. Maar hoe doe je dit dan? En welke tooling is daarvoor geschikt? Wat levert het in de praktijk precies op? Dit en meer ga je zelf ervaren tijdens de volgende Q meets: API testen in de praktijk

 

De agenda van de avond 

API testen bij PostNL. Boyd Kronenberg (Sogeti) en Jacco Moens (ingezet bij PostNL) zullen in een korte presentatie laten zien wat API testen is en hoe je dit effectief kunt inzetten. Hierbij nemen ze je mee aan de hand van voorbeelden uit hun dagelijkse praktijk bij PostNL. Ze laten zien hoe zij het toepassen en hoe API testen onderdeel is van de werkwijze van de teams en waarom er is gekozen voor Postman.

Aan de slag met Postman. Om effectief API’s te testen is tooling onmisbaar. Een moderne en krachtige tool hiervoor is Postman. In dit deel ga je zelf met Postman aan de slag. We zullen focussen op REST API’s met JSON en na deze Q meets heb je de handvatten om zelf verder te gaan met API testen met Postman.

Voorkennis is niet nodig. De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in API's en de impact op testen wil weten. Wij laten zien hoe toegankelijk het kan zijn. Om deel te nemen is een laptop nodig dus breng je eigen laptop met Postman geinstalleerd. De meest recente versie is hier te vinden.

Q meets: praktische informatie

  • Datum en tijd: 3 augustus 2022, 18:00 - 21:00 
  • Locatie: Vianen (Vanaf 17:15 is er een maaltijd beschikbaar in ons restaurant) 
  • Taal: Nederlands 

 Aanmelden

 

Over de sprekers:

Boyd Kronenberg 
Boyd is een ervaren Agile tester en heeft veel ervaring bij testen in nieuwbouwprojecten. Technische uitdagingen gaat hij zeker niet uit de weg. Boyd maakt gebruik van Automation in Testing om het team wendbaar te maken en beter inzicht te krijgen in kwaliteit.

Jacco Moens 
Jacco is Dev Test Expert ingezet bij PostNL. Jacco gebruikt techniek om complexe ketens van applicaties met veel APIs effectief te testen. Jacco werkt in een DevOps team die een aantal bedrijf kritische applicaties in beheer heeft.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plek!

 

Kan ik je helpen?

18:00 - 21:00
Sogeti Vianen