Artificial Intelligence in een notendop

Klinkt Artificial Intelligence (AI) voor jou nog als science fiction en wil je er graag meer over weten?

Tesla

Robots die de wereld overnemen. Het wordt steeds meer werkelijkheid. De technologische ontwikkelingen gaan snel en artificiële intelligentie speelt daarbij een steeds grotere rol. En wat betekent deze ontwikkeling voor onze dagelijkse werkzaamheden? Wij vertellen je graag meer tijdens onze inspiratieavond AI op 27 juni. Je bent vanaf 17.15 uur welkom op ons kantoor in Vianen. 

Artificial Intelligence en Bots hebben de toekomst.

Op Microsoft Build 2017 benadrukt Nadella (CEO van Microsoft) het nog een keer: AI- en bot-technologie hebben de toekomst. Microsoft deelt deze visie met andere grote spelers als Google, IBM, en Amazon. Door middel van cognitieve API’s worden technologieën als Natural Language Processing, gezichtsherkenning, sentiment-analyse en emotieherkenning voor elk bedrijf toegankelijk. 

Bij AI wordt vaak gedacht aan complexe systemen die zelfstandig beslissingen nemen binnen een proces. Revolutionaire veranderingen, zelfdenkende robots en dergelijke. In de praktijk sijpelt AI langzaam onze levens binnen via een veel minder opvallende route: via onze telefoons, tablets en Pc’s.

Reden voor de Microsoft Heroes van Sogeti om jou aan het denken te zetten en hun kennis te delen. In korte sessie vertellen ze je meer over de mogelijkheden van de Hololens, cognitive services, machine learning en Cortana.

Het programma

17.15 uur
Ontvangst en registratie
Met broodmaaltijd

18.00 uur
Opening - Edwin van der Thiel

18.10 uur
From Digital First to AI First -
Introducing the spark of life in IT - Thijs Pepping (VINT)

Enerzijds krijgt de technologie zelf menselijke trekken en anderzijds leren de IT-systemen onze menselijke trekken steeds beter begrijpen. Welke mogelijkheden brengt AI hiermee op de markt? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor ons als mens? Voor onze relaties met technologie, maar ook voor onze relaties met elkaar?

18.45 uur  
Introductie Hololens – Augmented Reality in 2017 - Michiel Hamers

Tijdens deze sessie neemt Michiel je mee in de wereld van Augmented Reality. De HoloLens van Microsoft gaat verder dan Google Glass en is een ander product dan de vr-bril. Deze zelfstandige computerbril projecteert hologrammen in de echte fysieke wereld en integreert de virtuele wereld met de echte wereld. Deze sessie betreft een basis introductie.

19.15 uur         
Technische introductie Cognitive Services - Peter Rombouts 

Hoe maak je gebruik van de Cognitive Services binnen je applicatie? In deze sessie wordt een overzicht gegeven welke APIs beschikbaar zijn, en hoe deze kunnen worden verwerkt. Kortom, een hands-on demo in een Windows applicatie.

19.45 uur         
Koffiepauze

20.00 uur         
AI/Machine Learning in de praktijk - Jasper de Lange

Kunstmatige Intelligentie klinkt nog steeds als iets van de toekomst, maar je kunt nu al aan de slag met het slimmer maken van jouw applicaties! Ontdek samen met Jasper welke diensten en tools beschikbaar zijn en hoe je ze kunt toepassen om jouw volgende applicatie te laten slagen voor de Turing test.

20.30 uur         
Cortana: democratisering van AI - Gerard Duijts

Cortana is een slimme assistent die telefoontjes voor je kan plegen, binnenkomende telefoontjes kan filteren, berichten kan versturen, notities kan maken, muziek kan herkennen, restaurants kan vinden, je agenda bij kan houden en, in sommige versies, contextueel kan zoeken. In deze sessie toont Gerard Duijts u de mogelijkheden van Cortana, de persoonlijke digitale assistent van Microsoft.

21.00 uur         
Afsluiting met een borrel

Voor wie bestemd

Ben jij net als wij geïnspireerd en betrokken bij je vakgebied. Ben je altijd op zoek naar meer kennis en informatie over onderwerpen die er toe doen? Is technologie voor jou ook waar het om gaat? Dan is deze avond voor jou een unieke kans om met de experts van Sogeti kennis te maken en te praten over de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence. 

Aanmelden

Deelname aan het event is kosteloos. Aanmelden kan via de aanmeldbutton op deze pagina.

Wij hopen ook jou te inspireren op deze avond.

Sogeti Vianen

Contact

E-mail Merie

Andere Events

VINT Synthetic

VINT Symposium 2019

Spant!

Het VINT Symposium 2019 heeft als thema Synthetic. De dag belooft een interessant spektakel te worden. Kom jij ook? Meld je aan.