Betekenis geven aan digitale diensten

Hoe kan enterprise architectuur betekenis geven aan digitale diensten? Kom naar de openbare les op de Hogeschool Utrecht van dr.ir. Marlies van Steenbergen, principal consultant enterprise architectuur bij Sogeti en lector van het lectoraat Digital Smart Services.  

Openbare les HU Marlies van Steenbergen

Om digitale innovaties betekenisvol te maken, doet het lectoraat Digital Smart Services onderzoek naar methoden en mechanismen om digitale diensten op een toekomstbestendige manier te vinden, ontwikkelen en borgen. Lector én principal consultant enterprise architectuur bij Sogeti Nederland B.V. dr. ir. Marlies van Steenbergen geeft op 9 november een openbare les aan de HU. Sinds februari 2017 is zij benoemd tot lector bij het lectoraat Digital Smart Services. Ze richt zich op de twee onderzoeksgebieden architectuur voor digital smart services en data-analytics in life sciences.

Digitale diensten

Het ontwikkelen van een aansprekende app waar consumenten leuke dingen mee kunnen doen, is niet zo moeilijk. Een stuk lastiger is het om een App of andere digitale dienst te ontwikkelen die mensen willen blijven gebruiken. Een app of dienst die een band tussen organisatie en consument creëert. Waar mensen daadwerkelijk iets aan hebben, die impact heeft, op individu, organisatie of maatschappij.

Architectuurdiscipline vernieuwen

Dit roept de vraag op wat er nodig is om betekenisvolle digitale diensten te leveren. Betekenisvol in de zin van daadwerkelijk waarde leveren voor zowel afnemer als aanbieder. En betekenisvol in ethische zin, het bezitten van kwaliteiten die het leven/de wereld beter maken, niet slechter. Enterprise architectuur kan een bijdrage leveren aan het betekenis geven aan digitale diensten, maar dan moet de architectuurdiscipline zich wel vernieuwen.

Programma

  • 14:30 uur   Ontvangst
  • 15:00 uur  Opening door dr. ir. Anton Franken MBA, lid College van Bestuur/ Uitreiking Lectorenpenning door dr. ir. Remko van der Lugt, vicedirecteur Kenniscentrum Leren en Innoveren
  • 15:20 uur  Openbare Les door dr. ir. Marlies van Steenbergen
  • 15:50 uur  Co-referaat door Harm Pul, Head of Technology Transformation, Sogeti Nederland
  • 16:05 uur  Afsluiting
  • 16:10 uur  Receptie

Aanmelden openbare les 

Meld je nu gratis aan voor deze openbare les op de Hogeschool Utrecht. 

Steenbma
Hogeschool Utrecht
Padualaan 97
3584 CH Utrecht (De Uithof)

Externe url event

Openbare les HU: Betekenis geven aan digitale diensten

Contact

E-mail Marlies

Andere Events

Vrouwen in IT

Studentes: Maak het verschil met IT!

Sogeti Vianen

Werken de camerasystemen in tunnels? Kan een vliegtuig na een onderhoudsbeurt veilig de lucht in? Onze IT’ers maken het verschil. Iedere dag opnieuw. Ontdek bij Sogeti of ook jij de wereld kan veranderen met IT, tijdens deze bijeenkomst Diversiteit & Technologie speciaal voor studentes op HBO en WO niveau.

Boek cover: ‘Testing in een Digital Age'

Book Launch: ‘Testing in the digital age'

Hotel van der Valk Utrecht

Houd jij alle digitale ontwikkelingen en termen nog bij? Test- en kwaliteitsprofessionals ervaren grote uitdagingen om kwaliteit te (blijven) garanderen. Een nieuwe methodiek biedt uitkomst. Meld je gratis aan voor de boek launch: ‘Testing in the digital age’.
Event image VINT Symposium - In Code We Trust

VINT Symposium 2018 | In Code We Trust

Spant!

De zoektocht naar de grenzen van vertrouwen staat op het VINT Symposium 2018 centraal. Kunnen we de code vertrouwen waarop de economie overuren draait? Zie toonaangevende sprekers. Meld je gratis aan.