Betekenis geven aan digitale diensten

Hoe kan enterprise architectuur betekenis geven aan digitale diensten? Kom naar de openbare les op de Hogeschool Utrecht van dr.ir. Marlies van Steenbergen, principal consultant enterprise architectuur bij Sogeti en lector van het lectoraat Digital Smart Services.  

Openbare les HU Marlies van Steenbergen

Om digitale innovaties betekenisvol te maken, doet het lectoraat Digital Smart Services onderzoek naar methoden en mechanismen om digitale diensten op een toekomstbestendige manier te vinden, ontwikkelen en borgen. Lector én principal consultant enterprise architectuur bij Sogeti Nederland B.V. dr. ir. Marlies van Steenbergen geeft op 9 november een openbare les aan de HU. Sinds februari 2017 is zij benoemd tot lector bij het lectoraat Digital Smart Services. Ze richt zich op de twee onderzoeksgebieden architectuur voor digital smart services en data-analytics in life sciences.

Digitale diensten

Het ontwikkelen van een aansprekende app waar consumenten leuke dingen mee kunnen doen, is niet zo moeilijk. Een stuk lastiger is het om een App of andere digitale dienst te ontwikkelen die mensen willen blijven gebruiken. Een app of dienst die een band tussen organisatie en consument creëert. Waar mensen daadwerkelijk iets aan hebben, die impact heeft, op individu, organisatie of maatschappij.

Architectuurdiscipline vernieuwen

Dit roept de vraag op wat er nodig is om betekenisvolle digitale diensten te leveren. Betekenisvol in de zin van daadwerkelijk waarde leveren voor zowel afnemer als aanbieder. En betekenisvol in ethische zin, het bezitten van kwaliteiten die het leven/de wereld beter maken, niet slechter. Enterprise architectuur kan een bijdrage leveren aan het betekenis geven aan digitale diensten, maar dan moet de architectuurdiscipline zich wel vernieuwen.

Programma

  • 14:30 uur   Ontvangst
  • 15:00 uur  Opening door dr. ir. Anton Franken MBA, lid College van Bestuur/ Uitreiking Lectorenpenning door dr. ir. Remko van der Lugt, vicedirecteur Kenniscentrum Leren en Innoveren
  • 15:20 uur  Openbare Les door dr. ir. Marlies van Steenbergen
  • 15:50 uur  Co-referaat door Harm Pul, Head of Technology Transformation, Sogeti Nederland
  • 16:05 uur  Afsluiting
  • 16:10 uur  Receptie

Aanmelden openbare les 

Meld je nu gratis aan voor deze openbare les op de Hogeschool Utrecht. 

Contact

E-mail Marlies

Andere Events

VINT Synthetic

VINT Symposium 2019

Spant!

Het VINT Symposium 2019 heeft als thema Synthetic. De dag belooft een interessant spektakel te worden. Kom jij ook? Meld je aan.

Security monitor

Ronde Tafel Security

Restaurant De Engel

Meld je aan voor de ronde tafel over de Jaarlijkse IT Security Monitor met Peter Vermeulen van Pb7 Research op 21 februari 2019.