IT-studenten challenge: ProjectB 2020

ProjectB 2019

Doe mee aan ProjectB 2020

Samen met studententeams van Hogescholen zet Sogeti zich met ProjectB in om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen met informatie technologie. Doe jij mee?

Aanmelden voor ProjectB

ProjectB is dé wedstrijd tussen studententeams in het laatste of voorlaatste jaar van hun IT-studie. Studenten worden uitgedaagd om informatie technologie in te zetten om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen of zelfs de kwaliteit van leven te verbeteren. Het betreft niet alleen mensen met een handicap maar ook bijvoorbeeld chronisch zieken die in hun dagelijks leven worden beperkt door hun ziekte.

Sogeti Nederland is de organisator van ProjectB en werkt samen met Utrecht INC en verschillende hogescholen zoals:

  • Hogeschool Utrecht
  • Hogeschool Rotterdam
  • Fontys Eindhoven
  • Avans Den Bosch
  • Windesheim Zwolle
  • Inholland Amsterdam

Curriculum

Steeds meer hogescholen hebben ProjectB onderdeel gemaakt van het curriculum, echter er zijn ook studenten die in hun eigen tijd meedoen aan de wedstrijd. Je doet namelijk een prachtige ervaring op. Ga voor een impressie van voorgaande jaren naar ons YouTube-kanaal

 

Ideeën toetsen aan de doelgroep

ProjectB loopt binnen een studiejaar van januari tot en met juni. De studenten formeren teams van drie tot zes leden en komen al brainstormend tot hun innovatieve idee hoe IT ingezet kan worden voor mensen met een beperking. Het innovatieve idee moet op maximaal twee pagina’s worden verwoord. Het idee moet toetsen met de doelgroep of NGO’s die zich inzetten voor mensen met een beperking. In januari worden de ideeën ingediend en door de vakjury beoordeeld. De beste ideeën gaan door.

Werken aan een prototype

Na een kick-off in februari wordt het idee door de teams verder uitgewerkt tot een werkend prototype. Ze kunnen daarbij een beroep doen op coaches van Sogeti. In de periode maart tot en met mei plannen we twee bijeenkomsten. De eerste is de inspiratiesessie op kantoor bij Sogeti. Je krijgt feedback om je innovatie nog beter te maken. De tweede is de pitchsessie bij Utrecht INC. Dan is ook de jury aanwezig om te luisteren en vragen te stellen over de innovatie.

De jury

  • Suzanne Verheijden (Strategisch Innovatieadviseur bij de 's Heeren Loo Zorggroep)
  • Menno van Doorn (Directeur Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie)
  • Stefan Braam (Utrecht INC)

Doe jij mee aan ProjectB?

Wil jij écht het verschil maken met IT door het leven van mensen te verbeteren? Schrijf je dan in voor ProjectB 2020!

Aanmelden voor ProjectB

Kan ik je helpen?

08:00 - 23:00
Sogeti Nederland