SoConnect Data Meetup

Meetup Data mesh & Federated governance

Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh en wat kun je ermee? Dit is de vierde en laatste meetup in deze serie. Bekijk hem hier.

Data Mesh

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: data en data analytics zijn cruciaal voor de hedendaagse bedrijfsvoering. Echter lopen organisaties tegen de grenzen aan van de traditionele, centrale data-architectuur. Een centraal datateam dat het komende jaar bomvol zit met projecten, waardoor nieuwe business-opportunities niet gegrepen kunnen worden: het is voor veel organisaties de nieuwe standaard. Een tegengeluid dat een einde moet maken aan deze problemen is Data Mesh. Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh nu exact; wat voor een impact heeft dit voor een organisatie en waar begin je met de implementatie? Daarover gaat deze Data mesh meetup serie die we verspreid hebben over 2023.

Watch Meetup Data mesh & Federated governance on YouTube.

Federated Governance

Gedurende deze laatste sessie in 2023 over Data Mesh hebben we het over Federated Governance. Wat is Federated Governance en hoe verschilt dit van andere data management methodieken? Dit bespreken we samen met de experts van Eneco en NS. Ook zullen we het hebben hoe je Federated Governance kan implementeren binnen je organisatie en hoe dit vervlochten is met de andere principes van Data Mesh. Daarnaast geven we ook een doorkijk naar wat 2024 zal brengen op het gebied van Data Mesh. Kortom, een sessie die je als data-enthousiast niet mag missen! 

Serie Data Mesh

Deel 1 16 febr 2023
Data mesh & Domain ownership

Deel 2 25 mei 2023
Data mesh & Data as a product

Deel 3 21 sept 2023
Data mesh & Self serve dataplatform

Deel 4 23 nov 2023
Data mesh & Federated governance

Kan ik je helpen?

19:00 - 20:30
Hybride - Vianen & online Meetup