Functioneel Beheer Dag 2016

Van Best Practice naar Next Practice

Functioneel Beheer Dag Event

Vrijwel alle organisaties zijn bezig met een transformatie naar Agile, Internet of Things, Digitalisering en Cloud.  Business Information Management (BIM) is, vanwege de unieke positie tussen de business en IT, dé kritieke succesfactor in dergelijke innovaties.

Transformatie van Functioneel Beheer

Daarmee verandert het vakgebied Functioneel Beheer. Waar FB tot nu toe gericht was op de ontwikkelingen in de IT, ontstaat meer en meer het besef dat professioneel Functioneel Beheer bepalend is voor het succes van de regievoering over de IT vanuit de business. De functie- en taakgebieden van Functioneel Beheer en Informatie Management integreren steeds meer in Business Information Management, dat afgelopen jaar een sleutelpositie inneemt op zowel operationeel als strategisch niveau.

Next practices in BIM

De best practices kennen we inmiddels wel; het is tijd om vooruit te kijken, naar de next practices. Welke stappen moet u nu nemen en straks niet te laat te zijn? Wat betekenen de veranderingen voor de rol van de Functioneel Beheerder? En wat doet Sogeti in deze ontwikkelingen? Vragen die tijdens deze Functioneel Beheer Dag zeker beantwoord worden.

Sogeti en enkele van haar klanten nemen u mee in de transformatie van hun best practices naar next practices om met Business Information Management een succes te maken van hun innovaties.

Programma

09:00 – 09:20 Opening
09:20 – 10:00  Wilbert Teunissen, Management Consultant Functioneel Beheer, Sogeti
Sogeti heeft in het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de toekomst van Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Wilbert vertelt aan de hand van de uitkomsten over de best practices, de next pratices en wat de stappen zijn om nú te nemen. 
10:00 – 10:40 Jan Willem den Ouden, Informatiemanager bij Transavia
Transavia verandert. Informatiemanagement en Functioneel Beheer binnen Transavia verandert ook. En het helpt de verandering van Transavia. Een praktijk verhaal hoe deze verandering is vormgegeven, wat de voorlopige resultaten zijn en wat de impact van deze verandering is Functioneel Beheerders.
10:40 – 11:00 Pauze
11:00 – 11: 45 Toon Abcouwer, Lector in Informatie Management, Universiteit van Amsterdam
Iedereen is het erover eens dat de wereld snel verandert; de noodzaak om te veranderen staat niet ter discussie. De ‘normale’ manager denkt deze met ervaring en oplossend vermogen door te voeren. De creatieve manager die in staat is de innovatie vorm te geven, moet je niet vragen deze ook te implementeren en op te schalen naar productie-niveaus. Toon vertelt hoe juist de Informatie Manager helpt om toekomstvast met de veranderingen in de omgeving om te gaan.
11:45 – 12:15 Discussie
We voeren een interactieve discussie over de volwassenheid van ons vak, waarbij de centrale vraag is: “Wat is de volgende stap in vakmanschapontwikkeling van de Functioneel Beheerder of Informatiemanager?”
12:15 – 12:45 Wouter de Rooij, Ethical Hacker, Sogeti
Wouter maakt u met prikkelende praktijkvoorbeelden bewust van de rol van Functioneel Beheer en Informatie Management binnen Informatiebeveiliging.
12:45 – 13:30 Netwerklunch
Waar mensen met passie en plezier bezig zijn met hun vakmanschap ontstaan mooie dingen. Tijdens de pauze en lunch kunt u inspiratie opdoen en met collega’s van gedachten wisselen.

Aanmelden

Meld u direct hieronder aan. Wilt u alvast geïnspireerd worden of kunt u er tijdens de FB-Dag op 7 april niet zijn, maar bent u wel op zoek naar inspiratie? Download dan nu de IMMO whitepaper met onze visie op Informatie Management, de succesfactoren, de toegevoegde waarde en de stappen om die te bereiken.

Updates

Grafische verbeelding van horizontale kennisdelin
Getagd in: Blog, Functioneel Beheer, Informatie Management, Informatie Voorziening, aanpak, Event,

Vier stappen voor een pro-actieve aanpak van Informatievoorziening

Functioneel beheer versnelt transformatie
Getagd in: Blog, Functioneel Beheer Dag, Event, Transformatie, Informatie Management,

Hoe geven Functioneel Beheer en Informatie Management vaart bij verandering?

Functioneel Beheer Dag met Next Practices
Getagd in: Blog, Functioneel Beheer, Information Management, FB Dag 2016,

"Kom naar het Functioneel Beheer event op 7 april 2016"

Contact

E-mail Harm

Andere Events

VINT Synthetic

VINT Symposium 2019

Spant!

Het VINT Symposium 2019 heeft als thema Synthetic. De dag belooft een interessant spektakel te worden. Kom jij ook? Meld je aan.