Microsoft Heroes Academy #2, thema: IoT

Als Microsoft ergens leeft dan is het wel bij Sogeti. Zo ook op het gebied van Microsoft en Internet of Things. Waar sta jij als het gaat om IoT?

Event Microsoft Heroes thema IoT

Sogeti’s Microsoft helden nodigen iedereen met interesse in Microsoft uit voor een thema-avond IoT op ons hoofdkantoor in Vianen.

Door IoT wordt de waarde van het internet pas echt zichtbaar. IoT wordt gemeengoed en daar krijg jij als professional mee te maken. Microsoft is een key player in de IoT-markt. Microsoft Azure biedt een oplossing voor data messaging, data opslag, analytics en nog veel meer. Daarnaast heeft Microsoft een speciale IoT-versie van Windows 10 uitgebracht.

Sogeti deelt graag haar Microsoft IoT-kennis met jou, zodat we samen voorbereid zijn op dit nieuwe tijdperk. Want iedereen praat over IoT en Sogeti bouwt het. We hebben IoT projecten gerealiseerd bij:

Tijdens deze thema-avond geven we een kijkje in onze IoT keuken en we zijn geïnteresseerd wat jij er van vindt.

Het programma

17.00 - 18.00 uur - diner
18.00 - 18.10 uur - Welkom - Coen Eskes
18.10 - 18.30 uur - Microsoft en IoT - Chris den Arend
18.30 - 19.00 uur - IoT Security: Alle devices zijn gehackt! En nu? - Jasper de Lange
19.00 - 19.30 uur - I-pOT: de intelligente toiletpot - Martijn Mulder
19.30 - 19.45 uur - koffiepauze
19.45 - 21.00 uur - Workshop: intro to IoT - Rob van Geloven
21.00 uur - borrel

Beschrijving van de sessies

Microsoft en IoT - Chris den Arend

We leven in een tijd waar de ene technologische vernieuwing na de andere opduikt. Er is een reden dat IoT juist nu een hype is. En Microsoft bereidt zich voor op een toekomst waarin IoT ingeburgerd is. Wil je weten hoe en waarom? Chris vertelt je er meer over!
 

IoT Security: Alle devices zijn gehackt! En nu? - Jasper de Lange

Ik vertrouw mijn printer niet meer! Of beter gezegd: Ik weet niet hoe lek de software in mijn cloud-printer is. Alle devices zijn gehackt! En nu?

In deze sessie legt Jasper uit waarom we er vanuit moeten gaan dat IoT gehackt zijn, wat consumenten en bedrijven daar aan gaan doen en hoe IoT-platform ontwikkelaars zich kunnen voorbereiden op dit verhoogde security bewustzijn.
 

I-pOT: de intelligente toiletpot - Martijn Mulder

Nieuwe IoT-projecten worden iedere dag opgestart. Op platformen zoals microsoft.hackster.io worden deze innovatieve ideeën gedeeld en ontwikkeld. Binnen Sogeti is de IoT-community geformeerd, de beste ideeën gingen de uitdaging aan in de Sogeti IoT battle. Je maakt kennis met de winnaars van de Sogeti IoT battle: team I-pOT.
Hoe kan het concept van een intelligente toiletpot ons in de toekomst als IoT device helpen onze eigen gezondheid te managen? Daarnaast krijgen we te zien hoe Microsoft technologie op een snelle, eenvoudige manier een platform kan leveren voor IoT-projecten.
 

Workshop: intro to IoT - Rob van Geloven

Al veel gehoord over IoT, maar weet je niet goed wat het is? Weet je wel wat het is, maar heb je nog geen hands-on ervaring? Dan is deze workshop voor jou! In deze workshop gaan we de wereld van IoT verkennen en heb je hier na anderhalf uur een veel beter beeld van!

Zet de datum in je agenda en meld je aan

Reserveer je plaats en meld je hier aan. Voor vragen over het programma kun je contact opnemen met Merie Sigmond via het telefoonnummer +31 (0)88 660 66 00 +7614 (nakiezen) of per e-mail: merie.sigmond@sogeti.com.

Contact

E-mail Ton