Microsoft Heroes Academy #4, thema: Security

Sogeti’s Microsoft helden nodigen iedereen met interesse in security uit voor een thema-avond op ons hoofdkantoor in Vianen.

Event 25 januari MS Heroes Security

We leven in een wereld waarin informatie direct beschikbaar is en kan worden gedeeld met één druk op de knop. In deze moderne wereld wordt intellectueel eigendom beschermen (vooral ongestructureerde informatie, zoals documenten en e-mails) steeds moeilijker voor organisaties.

Er zijn verhalen in overvloed van werknemers die eenvoudig bestanden kopiëren naar een USB-stick of opslaan op een persoonlijke webpagina storage platform (Dropbox, Microsoft Onedrive, noem hen) of het bevestigen van documenten naar een e-mail en mailing naar een persoonlijke account.

Of wat te denken van de details van de Miljoenennota die op Prinsjesdag wordt voorgelezen door onze Koning. Deze nota wordt op het laatste moment onder strikte geheimhouding verstrekt aan de leden van het parlement. Het is inmiddels een traditie geworden om tenminste een week van tevoren de meeste informatie al gelezen te hebben in de pers.

Het is daarom geen verrassing dat het lekken van gegevens en het omgaan met gevoelige informatie erg belangrijk is voor veel organisaties. Microsoft investeert in technologieën die informatie beschermt en het lekken van informatie voorkomt.

Op deze avond bieden we je in 3 sessies een overall beeld van het thema Security door de tijd heen en delen we onze kennis van Microsoft-technologieën die je kunnen helpen gevoelige gegevens veilig te stellen.

Het programma

17.00 uur - Diner

18.00 uur - Introductie

18.15 uur - Security: wat betekent dat nu? door Edwin van der Thiel

Security is dynamisch: twintig jaar geleden betekende het iets heel anders dan nu. En twintig jaar geleden dachten we heel anders over security dan nu. Edwin geeft je in deze sessie inzicht in de ontwikkeling die het thema Security heeft doorgemaakt. Aan het einde van de sessie sluit hij af met een toekomstperspectief.

18.45 uur - Securing WebAPI calls with JSONWebToken (JWT) door Peter Rombouts

Peter geeft een hands-on demo waar een AngularJS applicatie met een WebAPI backend wordt beveiligd met JSON Web Tokens. Daarnaast wordt gekeken naar de verschillende manieren om een token te beveiligen en in te zetten.

19.30 uur - Koffiepauze

19.45 uur - Het antwoord van Microsoft op Security: Azure Information Protection door Albert Hoitingh

In deze sessie laat Albert je een nieuwe (en nu als preview aangeboden) Microsoft-oplossing zien in het kader van Security: Azure Information Protection. Albert toont je hoe je gegevens kunt classificeren, op elk moment kunt beschermen en de zichtbaarheid van die gegevens kunt controleren.  

21.00 uur - borrel

Zet de datum in je agenda en meld je aan

Reserveer je plaats en meld je hier aan. Voor vragen over het programma kun je contact opnemen met Merie Sigmond via het telefoonnummer +31 (0)88 660 66 00 +7614 (nakiezen) of per e-mail: merie.sigmond@sogeti.com.

Updates

Voordelen Security Operations Center SOC Ry Boxem Sogeti
Getagd in: Blog, SOC, Security Operations Center, Veiligheid, Cybersecurity, Aanvallen,

De meerwaarde van een SOC: tijd, geld en vertrouwen

Contact

Stel je vraag of geef je suggestie en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Andere Events

VINT Synthetic

VINT Symposium 2019

Spant!

Het VINT Symposium 2019 heeft als thema Synthetic. De dag belooft een interessant spektakel te worden. Kom jij ook? Meld je aan.