Oracle Masterclass #2, thema: Cloud

Kom naar de Oracle masterclass avond van Sogeti en leer alles over de valkuilen wanneer je naar de cloud gaat.

Event Oracle Masterclass thema Cloud

Cloud. Je kunt er niet meer om heen. Volgens de aanbieders van de Cloud is het beter, sneller en goedkoper! De criticasters wijzen op de gevaren van privacy, een slechtere performance en het ontbreken van grip. In welk kamp zit jij?

In deze Masterclass maken we de door ons ontdekte valkuilen zichtbaar. Zodat jij met beide benen op de grond kunt blijven staan als het gaat om de Cloud.

Het programma

17.00 - 18.00 uur – Ontvangst en warme maaltijd
18.00 - 18.10 uur - Welkom 
18.15 - 18.45 uur – Erik Sekeris: De Cloud en zijn valkuilen
18.45 - 19.15 uur - Marieke van Vliet en Rick van den IJssel: IoT Cloud Service
19.15 - 19.30 uur - koffiepauze
19.30 - 20.10 uur – Jasper Scholten: Bijna kerst en nog geen PaaS
20.00 uur - borrel

Beschrijving van de sessies

De cloud en zijn valkuilen - Erik Sekeris
Meer en meer databases worden in 'de Cloud' geplaatst. Een migratie naar 'de Cloud' gaat echter wel verder dan het even verplaatsen van de database en hopen dat alles werkt. Welke uitdagingen kom je tegen en met welke factoren zul je rekening moeten houden? In deze sessie behandelen we de gang naar de cloud en de mogelijke valkuilen.

IoT Cloud Service - Marieke van Vliet en Rick van den IJssel

Marieke en Rick hebben op OOW het CTTA model gepresenteerd om een leidraad te bieden om IoT vorm te geven. In deze presentatie wordt ingegaan op de stappen binnen IoT, de implementatie van Oracle IoT Cloud Service uiteengezet alsmede het gebruik van de data van Things in analyses en processen.

Bijna kerst en nog geen PaaS - Jasper Scholten

Jasper Scholten neemt je mee in de wereld van Cloud en PaaS. Hij geeft best practices uit zijn praktijk en schetst hoe je aan een goede PaaS kunt komen met de typische karakteristieken van public PaaS, private PaaS en hybrid PaaS. 5 Afraders, 5 aanraders en gelardeerd met leuke anekdotes neemt hij je mee langs de mogelijkheden en onmogelijkheden en de ervaringen die Sogeti op dit vlak heeft. Soms wat technisch, soms wat business wise, maar zeker niet saai. Come and Enjoy, the Cloud is the Limit(?!).

Zet de datum in je agenda en meld je aan

Reserveer je plaats en meld je hier aan. 

Contact

E-mail Roger

Andere Events

QX day 2018

Quality Experience Day 2018

de Fabrique

Benieuwd naar nieuwe en slimme manieren om te testen? Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen rondom softwarekwaliteit tijdens de QX Day op 4 oktober. Meld je nu aan.

Vrouwen in IT

Women in IT inspiration night voor studentes en afstudeerders

Sogeti Nederland B.V.

Ben jij vrouw en nieuwsgierig naar wat het IT-vak jou te bieden heeft? Meld je dan nu aan voor de Women in IT night op 29 oktober bij Sogeti, speciaal voor studentes en afgestudeerden.