IoTMap Boeklancering

Boeklancering-IoT-Testen

'Testing in an IoT Environment' was een geslaagde boeklancering!

Aanmelden is niet meer mogelijk maar bekijk onze actuele Events.

Impact of Things

De belofte van het Internet of Things (IoT) wordt met de dag groter. Dankzij de toenemende connectiviteit van apparaten en sensoren en de groeiende stroom waardevolle informatie die dit oplevert, ontstaan nieuwe en tot de verbeelding sprekende vergezichten. Procesoptimalisatie, kwaliteitsverbetering en het voorkomen van verspilling vormen het laaghangend fruit. Iets verderop lonken nieuwe proposities en disruptieve verdienmodellen. IoT is daarmee een belangrijke ontwikkeling, met een ongekende impact op organisaties.

Testen en IoT

Met Internet of Things ontstaan nieuwe producten of wordt aan bestaande producten nieuwe functionaliteit toegevoegd. Daarmee kunnen we ineens een oneindige hoeveelheid producten aan elkaar koppelen en met elkaar laten communiceren. Wat betekent dat voor de test- en kwaliteitsaanpak? Welke nieuwe uitdagingen zijn er en welke concrete aanpak is daarvoor nodig?

Boeklancering op 21 april

Deze antwoorden en meer staan in het nieuwe Sogeti-boek ‘IoTMap-Testing in an IoT Environment'. Het boek geeft inzicht in de nieuwe ontwikkelingen op testgebied in relatie tot IoT en plaatst bestaande testkennis- en aanpakken in het perspectief van alle technologische ontwikkelingen. En biedt daarbij een concrete aanpak.

Bent u benieuwd naar inspirerende verhalen van de schrijvers, sprekende voorbeelden van organisaties en duidelijke handvatten voor een nieuwe aanpak? Kom dan naar de boeklancering op donderdag 21 april 2016 in Utrecht.

Uiteraard is er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten en ontvangt u gratis één van de eerste printexemplaren van deze nieuwe Sogeti-uitgave.

Programma en locatie

We ontvangen u graag in de locatie Boerderij Mereveld in Utrecht vanaf 09:00 uur en starten om 09:30 uur met het programma. We sluiten af met een netwerklunch om 12:30 uur.
 

09:30 – 09:45 uur Opening en kaderzetting ‘De Wereld van IoT’ door Wim Verheijen, Business Line Manager, High Tech Sogeti

09:45 – 10:10 uur The Impact of Things; 23 miljoen slimme fietsen. door Steven van Dalen, IoT expert, High Tech Sogeti en Chris den Arend, Cloud & IoT architect

Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een IoT oplossing en wat is de impact daarvan? Ter illustratie trekken we alleNederlandse fietsen in een IoT omgeving. Als we die met een sensor uitrusten, hoeveel data genereert dat en wat kun je daarmee? Wat is de impact van een slim IoT fietsennetwerk?

10:10 – 10:40 uur IoT-sering – IoTMap - IoTest!  door Tom van de Ven, auteur van het boek en senior test consultant High Tech Sogeti

Door de IoT-sering van producten en nieuwe IoT producten verandert de test- en kwaliteitsaanpak. Een IoT-oplossing heeft veel expertises, die allemaal hun eigen testaspect hebben. We geven u inzicht en concrete voorbeelden van de methode IoTMap.

10:40 – 11:00 uur Pauze

11:00 – 11:25 uur Vragen aan de IoT industrie.  Interview met o.a. Eric de Groot (KPN) en Waldo Kolk (ENGIE)

Reinout van Elst, Sogeti stelt diverse organisaties vragen over de uitdagingen van IoT productontwikkeling, de valkuilen en de rol van testen in IoT projecten.

11:25 – 11:45 uur Master or Slave? door Menno van Doorn, Verkennings Instituut Nieuwe Technologie (VINT) Sogeti

Column over wat IoT ons brengt aan oplossingen en hoe blij we daar van (moeten) worden.

11:45 – 12:00 uur Afsluiting

12:00 – 13:30 uur Netwerklunch

Kan ik je helpen?