Sogeti QX Day 2018

Quality Experience Day 2018

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen rondom Kwaliteit en Testen in de presentaties van de QX Day op 4 oktober 2018. 

Ga naar de presentaties & Bekijk de aftermovie

Testen in het digitale tijdperk vraagt om nieuwe en slimmere manieren om kwaliteit te waarborgen. Ontdek op 4 oktober 2018 tijdens de Quality Experience Day in de Fabrique in Utrecht nieuwe trends, inzichten en concrete handvatten op actuele thema’s rondom softwarekwaliteit. Van steeds verder automatiseren tot het toepassen van Artificial Intelligence. En wat als testers meer voorspellers worden?

Quality Experience Day 2018

We starten om 9:30 uur en sluiten de dag rond 16:00 uur af met een netwerkborrel. Tijdens het ochtendprogramma gaan diverse keynotes in op Predictive Quality: testen wordt voorspellen! 

Combineer kunstmatige intelligentie, kwaliteitsmodellen, robotisering en data en je kunt kwaliteit voorspellen. Softwarekwaliteit monitoren we nu door ‘live’ mee te kijken in productie. We zien fouten dus letterlijk optreden. Een snelle interventie zorgt voor een fix, maar het kwaad is al geschied. We moeten snel de volgende stap maken in digitaal testen: voorspel waar het mis gaat. Diverse keynotes zoals Adjiedj Bakas, Tom van de Ven en een spreker van TASS international/Siemens gaan daarop in tijdens het ochtendprogramma.

Stel vervolgens zelf je programma samen met de breakouts, verdeeld over diverse streams:

 • More than Automation
  Test Automation gaat over veel meer dan het geautomatiseerd uitvoeren van testscripts. Hoe werken (testende) ontwikkelaars en (ontwikkelende) testers samen? Hoe organiseer je Test Automation in een organisatie met zelfsturende teams? Leer van de ervaringen van o.a. het Ministerie van Economische Zaken en PGGM.
 • Value-driven improvement
  Waarde toevoegen en continu verbeteren. Dat is waar Agile werken en de DevOps mindset op gericht is. Sprekers van o.a. Rabobank en de NS geven je inzichten in belangrijke lessen en handvatten uit de praktijk van veranderende organisaties.
 • Use AI & Data
  Hoe garandeer je datakwaliteit binnen je organisatie en welke data gebruik je in het testproces? Kunnen data en AI je helpen om beter, sneller en nauwkeuriger te testen? Laat je verrassen door inspirerende voorbeelden van Dell EMC en nieuwe AI-kwaliteitsattributen.
 • Topics in QA
  In ons Quality Assurance vakgebied kennen we een grote verscheidenheid aan uitdagingen. Denk aan security: leer hoe je veiligheid van software garandeert in je ontwikkelproces met SDLC of ervaar hoe veiligheid wordt ‘aangevallen’met een Red Team. Of ben je benieuwd naar de mega datamigratie van DUO en de VGZ-expeditie van data anonimiseren?

Ga naar de downloads van de presentaties

 

QXDay-programma 2018 web

 

Vind hieronder het volledige programma met alle beschrijvingen.

Kan ik je helpen?

Bekijk het programma van QXDay 2018

09:30 - 16:00
DeFabrique Maarssen