QX-Day-2019

Quality Experience Day 2019

Op 1 oktober was de QX Day met de nieuwste ontwikkelingen in quality assurance, devops, testautomation.

Bekijk de presentaties

Transitie naar Agile en DevOps vragen om toepassen van Continuous Testing. De werkwijzen, principes en voordelen zijn inmiddels voor iedereen wel bekend. Pas je het goed toe, dan zet je met een juiste mix van mensen en expertises snel kwalitatieve producten neer. Maar wat als dat niet lukt? En kwaliteit, snelheid en kosten juist onder druk komen te staan met de transitie naar deze nieuwe werkwijzes? Dit werd allemaal behandeld op deze editie van de QX Day.

We hadden een vol programma op 1 oktober

Om 9.30 zijn we plenair gestart met een inspirerende kijk op Continuous Testing. Reindrich Geerman (KPN), en Antoine Aymer (Sogeti) gaven hun visie en praktische blik op DevOps en Continuous Testing. Daarnaast heeft Jac Orie, de succesvolle schaatscoach, vanuit zijn ervaringen op sport, een andere kijk op het thema gegeven.

QX Day 2019 programma

Automation

De uitdagingen bij automation zijn divers. Technologische mogelijkheden en business drivers maken dat we het hebben over toepassing van bijvoorbeeld RPA en over het testen van chatbots. Laat je inspireren door de visie en ervaringen van Sogeti en ABN AMRO. Bij bepaalde domeinen staat automation nog in de kinderschoenen. Leer van de ervaringen op het gebied van SAP bij Neste.

Agile & DevOps Experiences

Waarde toevoegen en continu verbeteren. Dat is waar Agile werken en de DevOps mindset op gericht is. Er is bijna geen organisatie meer die het nog niet heeft omarmt. Maar zeker zijn van de kwaliteit van producten en de snelheid realiseren die gewenst is, dat lukt vaak nog niet. De sprekers in deze stream geven je inzichten in belangrijke lessen en handvatten uit de praktijk van veranderende organisaties als NS, Alphabet en Kamer van Koophandel.

AI & Data

Data is er in overvloed en technologische vooruitgang maakt het mogelijk om hier heel intelligente dingen mee te doen. Met de juiste expertise en aanpak voor data, AI en testen ontstaan nieuwe mogelijkheden voor slim, efficiënt en effectief ontwikkelen en testen. Laat je bijpraten over data driven ecosystemen, het gebruik van data bij testen, AI & Testen, Model Based Testen en het gebruik van een Digital Twin.

Topics in QA & Testing

In deze stream hebben we een aantal belangrijke topics over uitdagingen in QA & Testing. Bijvoorbeeld Pen testing, de ervaringen van Cargill met SAP testing, model based testen van high tech producten en over eAPM; een oplossing die ondersteunt in het bepalen van de geschiktheid van applicaties voor het DevOps model.

Bekijk hieronder de aftermovie van de QX Day 2019:

Watch Aftermovie van de QX Day 🎥 on YouTube.

Onze sponsoren

QX Day 2019 sponsoren

Kan ik je helpen?

09:00 - 16:30
De Fabrique Utrecht