Quality Automation Day - What's Cooking?

Hoe ziet integrated Quality Automation eruit anno 2016? Ontdek het op het Quality Automation event.
Quality Automation Day

In een wereld waarin alles verbonden is, krijg je als tester en developer in Agile teams steeds meer op je bord. Internet of Things, Automation, Big Data, cloud en security zijn momenteel de belangrijkste smaakmakers. Maar eisen met betrekking tot kwaliteit, performance, privacy en time-to-market zetten grote druk op het testproces. Terwijl trends zoals Agile, DevOps en Continuous Delivery en integratie van het testproces in de software-ontwikkeling het alleen nog maar pittiger maken.

Belangrijkste ingrediënten voor Integrated Quality Automation

Deze ontwikkelingen staan bepaald niet op een laag pitje en roepen vanuit kwaliteitsperspectief nieuwe, brandende vragen op. Hoe zorg je ervoor dat de belangrijkste ingrediënten in het geïntegreerde testproces optimaal met elkaar harmoniseren? En hoe bereid je de samenwerking en integratie van de tooling voor testautomatisering, performance testen, service virtualisatie en testdata management in agile en devops-omgevingen? Anders gezegd: What’s cooking?

Inspirerend kijkje in de keuken

Tijdens Quality Automation Day geven wij  jou een uniek en inspirerend kijkje in de keuken!
Op dinsdag 24 mei 2016 zetten wij je in het Miele Experience Center in Vianen een afwisselend programma voor, waarin wij je laten zien hoe Integrated Quality Automation anno 2016 eruit ziet. Met Test- en DevOps specialisten, marktleiders in Quality Automation, de nieuwste snufjes in tooling en smakelijke praktijkverhalen en demo’s. 

Programma

09:00 - 09:30
Ontvangst

09:30 - 09:40      
Opening en kaderzetting 

09:40 - 10:05      
Welke rol speelt kwaliteit in DevOps omgevingen? Dave van Herpen, DevOps Evangelist
Digitale Disruptie de baas met DevOps. Wat staat organisaties te doen om succesvol te zijn en de start ups van repliek te dienen? Marketeers noemen het Lean Startup. IT-afdelingen hebben het over DevOps. De experts op managementgebied spreken over managementinnovatie. Alle drie staat hetzelfde voor ogen: ‘stop wasting people’s time’, leg de focus op de menselijke component en versnel de innovatie. 

10:05 - 10:30
Dev-Test-Ops, Is testing at the speed of DevOps just code for Test Automation? Wolfgang Platz, CPO Tricentis
Tricentis is door Gartner in 2015 uitgeroepen als een nieuwe innovatieve leider voor Software Testautomatisering met hun Tosca suite. Wolfgang Platz (CPO Tricentis) neemt je mee in hoe testautomatisering helpt om testen te overleven binnen een DevOps omgeving. Onderwerpen als testdekking, business risico’s en test ontwerptechnieken komen aan de orde. Laat je inspireren hoe continous delivery continous testing mogelijk maakt, zonder te 'verdrinken' in testgevallen.

10:30 - 10:55    
Wat betekent DevOps in de praktijk bij ING? Jeroen Zaagman, IT Chapter Lead
De IT Chapter Lead van Beleggen & Private Banking bij de ING vertelt je hier alles over. Welke rol speelt kwaliteit binnen de DevOps teams en hoe gaat de ING om met testautomatisering? ING geeft inzicht in welke integrated solution zij hebben ontwikkeld om zo continu de kwaliteit van hun applicaties te kunnen monitoren.

10:55 - 11:15 Break

11:15 - 11:40    
24/7 beschikbaarheid & Agile, Daniel v.d. Mast, Portbase Haven van Rotterdam
Hoe zorg je voor kwaliteit in een complexe omgeving waar 24/7 via het havenoverstijgende Port Community System van Portbase bedrijven profiteren van een veelheid aan intelligente diensten voor efficiënte en eenvoudige informatie-uitwisseling, zowel onderling als met overheden? Degene vanuit Portbase die de kwaliteit in de gaten houdt over alle AGILE teams verteld hoe zij dat aanpakken. Wat is hun visie op test automatisering en welke geïntegreerde oplossing  hebben zij succesvol geïmplementeerd.

11:40 - 11:50
Afsluiting en uitleg Subsessies

In de verschillende subsessies laten we alle ingrediënten en smaken zien die er zijn om jou te ‘voeden’ met de nieuwste ontwikkelingen, tools en praktijkcases van diverse organisaties, zoals KPN, ING en Prorail. Ook demo’s op het gebied van test/quality automation en DevOps komen voorbij. We geven je een kijkje in de keuken en laten je zien hoe organisaties concreet geholpen worden bij hun Quality Automation vraagstukken.

Tijdens het event kun je de volgende sessies bezoeken:

  • Flying Squad Quality Automation @KPN
  • Quality Automation DevOps team @ING
  • Hoe 170 Agile teams worden ondersteund met Quality Automation @ABN AMRO
  • Model Based Testen & Tosca @ICS
  • Service Virtualization @KPN
  • Open Source Framework / Selenium @Prorail / rvo.nl / sogeti.nl
  • DevOps Performance testen @ DUO
  • Tosca in de praktijk

Voor de beschrijvingen van de subsessies klik hier
 

12:00 - 13:00     Subsessie ronde 1 (3 sessies)

13:00 - 14:00     Lunch

14:00 - 15:00     Subsessies ronde 2 (4 sessies)

15:00 - 16:00     Subsessies ronde 3 (4 sessies)

16:00 uur           Borrel

Aanschuiven op 24 mei?

Routebeschrijving per auto:

Vanaf Amsterdam/Utrecht (A2)
Afrit Vianen. Bij kruispunt rechtdoor. U rijdt nu parallel aan de A2. Bij de rotonde rechtdoor. Na 100 meter kunt u aan de linkerkant parkeren.

Vanaf Den Haag (A12)
Bij knooppunt Gouwe richting Utrecht (A12). Bij knooppunt Oudenrijn richting ’s-Hertogenbosch (A2). Afrit Vianen. Volg vanaf hier de routebeschrijving Amsterdam.

Vanaf ’s-Hertogenbosch (A2)
Bij knooppunt Everdingen richting Almere (A27). Afrit Hagestein/Vianen. Aan het einde van de afrit rechtsaf. Vervolgens bij rotonde rechtdoor. Bij verkeerslichten linksaf. Na circa 1.200 meter bij de rotonde linksaf. Na 100 meter kunt u aan de linkerkant parkeren.

Vanaf Arnhem (A12)/Almere (A27)
Bij knooppunt Lunetten richting Breda (A27). Afrit Hagestein/Vianen. Bij rotonde rchtsaf. Bij verkeerslichten linksaf. Na circa 1.200 meter bij de rotonde linksaf. Na 100 meter kunt u aan de linkerkant parkeren.

Vanaf Breda (A27)
Afrit Hagestein/Vianen. Aan het einde van de afrit rechtsaf. Vervolgens bij de rotonde rechtdoor. Bij verkeerslichten linksaf. Na circa 1.200 meter bij de rotonde linksaf. Na 100 meter kunt u aan de linkerkant parkeren.

Bereikbaarheid via openbaar vervoer
Maandag t/m vrijdag vanaf Utrecht Centraal Station: streekbusstation lijn 63 of lijn 65 richting Vianen. Uitstaphalte Laanakkerweg. Vervolgens +/- 3 minuten lopen naar het Miele Experience Center.

Updates

Snellere teams veroveren de IT wereld
Getagd in: Blog, DevOps, Testautomatisering, testautomation, Quality Automation, Testen, Agile, Event, Quality Automation Day,

Snellere softwareteams veroveren IT-wereld

Wouter Ruigrok paardensport
Getagd in: Blog, Agile, Scrum master, Testen, quality, DevOps,

Hoe ziet een dag eruit van een Agile Quality Expert?

Contact

Stel je vraag of geef je suggestie en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Andere Events

DYA

DYA Dag 2019

Van der Valk Utrecht

Denk niet meer in silo’s en netwerken maar in ecosystemen! Ontdek het op DYA dag 22 maart 2019. Meld je gratis aan.