Webbanner QX Meets December

QX Meets Contract Based Testen: de kracht van de keten

7 december 2023 - 18:00 – 21:00
Kantoor Vianen - Auditorium

In de dynamische wereld van IT en Quality Engineering staat Contract Based Testing (CBT) voorop als een revolutionaire benadering van softwaretesten. Het biedt verhoogde betrouwbaarheid, efficiëntie, en verbeterde communicatie tussen ontwikkelteams door helder gedefinieerde 'contracten' te testen die specificeren hoe softwarecomponenten interacteren. Deze methode is essentieel voor moderne softwareontwikkeling en biedt professionals in Quality Engineering de kans om aan de voorhoede te staan van technologische innovatie, hun vaardigheden te ontwikkelen en bij te dragen aan de evolutie van best practices in hun vakgebied. 

Peter Geurtsen – Onze Visie op CBT

Contract Based Testen is de afgelopen jaren het modewoord geworden binnen de testgemeenschap en bij grote klanten. Is het echt de oplossing voor al uw testuitdagingen, of is het de angst om iets te missen? Kunnen we er allemaal mee beginnen? Wat is de beste manier om dit te doen? Is het echt zo gemakkelijk? Zal het voor alle platforms mogelijk zijn? Steeds meer professionals en opdrachtgevers hebben vragen over wat wel en niet kan in deze snel veranderende wereld. Laten we de feiten van de geruchten scheiden en het echte verhaal vertellen op basis van ervaring en expertise.

We gaan de volgende zaken de revue laten passeren:

  • Introductie van CBT
  • Uitleg van wat momenteel mogelijk is en wat nog niet
  • Het doel van CBT en een stapsgewijze uitleg van hoe het ingezet kan worden

Nadine Blouw – Contract Based Testen bij TKP

De overgang naar het nieuw pensioenstelsel is gestart op 1 juli 2023. TKP zorgt als pensioenuitvoeringsorganisatie moet ervoor zorgen dat alle pensioenuitvoerders over gaan naar deze nieuwe wereld. Hiervoor moet nieuwe software geïmplementeerd worden en getest. Voor een snelle feedbackloop, zowel binnen TKP tussen de DevOps teams als met externe leveranciers, is besloten om een Proof of Concept (POC) uit te voeren met betrekking tot Contract Based Testing. Tijdens deze presentatie wordt toegelicht waarom TKP kiest voor het implementeren van Contract Based Testing en op de POC.

Hoe kan Contract Based Testen jouw organisatie verder helpen?

In dit derde interactieve deel gaan we met elkaar aan de hand van stellingen samen verkennen welke waarde CBT voor jouw organisatie kan hebben. Deel hier jouw ervaringen en bespreek uitdagingen op het gebied van ketenkwaliteit en ontdek hoe CBT kan bijdragen aan een ‘shift left’.

Aan het einde van de avond sluiten we af met een gezamenlijke borrel.

Over de sprekers:

Peter Geurtsen
Peter is senior Test Consultant met zijn ervaring en kennis is hij in staat om verschillende (test)projecten op te zetten en te begeleiden. Peter gebruikt zijn ervaring in procesverbetering om projecten een extra impuls te geven. Peter is de afgelopen jaren meerdere keren betrokken geweest bij het opzetten van Agile teststrategieën binnen organisaties.

Nadine Blouw
Nadine is een DevTest Expert ingezet bij TKP in een DevOps team. Nadine houdt zich voornamelijk bezig met het automatiseren van backend testen en hoe dit efficiënter kan worden ingezet.

De avond zal gehost worden door Wouter Ruigrok SME Quality Improvement bij Sogeti.

Aanmelden QX Meets Contract Based Testen: de kracht van de keten

Statusbericht

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Bedankt voor je interesse!

18:00 - 21:00
Kantoor Sogeti (auditorium) Vianen