Security Operations Centers (SOC) bij financiële dienstverleners

Hoe houden financiële dienstverleners grip op hun Security met een Security Operations Center (SOC)? Ervaar het op 14 oktober. 

Ronde tafel SOC

Staying ahead in the cybersecurity game – provable in control

Security-uitdagingen vermenigvuldigen zich razendsnel. Er ontstaat een wereldwijde cybermarkt, waarbij de winsten door cybercriminaliteit sneller groeien dan de cybereconomie zelf.

Met het internet als centrale bron voor kennisdeling en marktplaats, kan iedereen gebruik maken van de ‘gepubliceerde’ resultaten en middelen. Het ‘darkweb’ is inmiddels vele malen groter dan het ‘gewone’ internet.

Voorop blijven in deze strijd wordt daarmee steeds uitdagender en centraal inzicht en regie in de context van uw business is cruciaal.

Leer hierover van andere organisaties uit de financiële sector op vrijdagmorgen 14 oktober van 9:00 tot 13:00 in Vianen. Meld u direct hier aan.

Aantoonbaar 'in control' met een SOC

Voor diverse opdrachtgevers binnen de financiële sector heeft Sogeti een Security Operations Center (SOC) ingericht, waar cybersecurity-aanvallen op de IT-infrastructuur worden voorkomen, afgeweerd, opgespoord en opgelost. Daarbij houden we rekening met de specifieke eisen en veiligheidsrisico’s, wij geloven niet in ‘one size fits all’. Onze SOC-oplossingen zijn gerealiseerd met ‘state of the art’-technologie, en zijn gebaseerd op nieuwe risico-indicatoren en specifieke risico-profielen.

Specifiek voor de financiële sector

Wilt u ervaren hoe u een SOC kunt inrichten om klant- en organisatiegegevens beter te beschermen? Op vrijdag 14 oktober bent u van harte welkom bij een sessie specifiek voor de financiële sector. Diverse sprekers geven u inzicht in best practices, cases en wat een  SOC voor u kan betekenen.

Programma

We ontvangen u graag vanaf 09:00 uur waarna om 09:30 uur het programma start. We sluiten het programma rond 12:30 uur af met een netwerklunch. Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Onderzoek - Welke uitdagingen en investeringen ziet zakelijk Nederland voor het komende jaar op het gebied van IT-beveiliging? U krijgt als eerste inzicht in de belangrijkste resultaten van de Nationale IT Security Monitor. 
  • Journey to SOC - De CISO's van een tweetal gerenommeerde financiële instellingen vertellen over de reis naar een SOC en hoe nu de operationele fase momenteel verloopt.
  • Complexiteit - Hoe gaat u om met een hybride IT-landschap en data on-premises; in een Datacenter, de Cloud en/of SaaS, waarbij u toch aantoonbaar in controle bent.
  • Praktijk - Aan de hand van 2 use-cases met betrekking tot ‘threat & compliance’ laten wij u zien wat er allemaal mogelijk is.
  • Context vs. Content - We tonen u hoe we kiezen voor context, waarbij ieder Multi-tenant SOC een industriespecifieke focus heeft.
  • Future - Het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (Vint/Sogeti labs) geeft u een impressie van Security in de toekomst.

09:00 - 09:30 uur Ontvangst
09:30 - 11:00 uur Nationale Security Monitor door Peter Vermeulen (Pb7), Robeco Cybersecurity door Johan Sturm, Chief Information Security Officer van Robeco en Ervaringen van Alexandre Joachim, Head of Cybersecurity bij Candriam Asset Management. 
11:00 - 11:15 uur Break
11:15 - 12:30 uur  Vincent Laurens, Cybersecurity Practice Executive van Sogeti vertelt over zijn ervaringen met de realisatie van SOC’s voor diverse Europese financiële instellingen. Menno van Doorn (VINT) over de evolutie van monitoring en een vooruitblik op de toekomst, 2025, 2050 en verder. Uiteraard is er ruimte voor een Q&A. 

12:30 uur Lunch

Aanmelden

Leer van andere financiële organisaties op 14 oktober, meld u direct aan. 

Contact

Stel je vraag of geef je suggestie en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Andere Events

Afbeelding evenement Vrouwen in IT

Vrouwen in IT

Sogeti Nederland

Vrouwen zijn van onschatbare waarde, juist in de IT. Ben je nieuwsgierig of de IT-sector iets voor jou is? Kom naar ons event Vrouwen in IT op 20 mei.
Workshop-Oracle-digital-assistent

Workshop Oracle Digital Assistant en Integration Cloud

Sogeti

Ervaar samen met de experts van Oracle en Sogeti tijdens een hands-on workshop de mogelijkheden van Chatbots en Integratie voor jouw organisatie. Meld je aan voor de gratis workshop. 

ProjectB

IT-studenten challenge: ProjectB 2019

AwardsNight