Gedrag in een online werkomgeving

Gedrag in een online werkomgeving

Online event over de online werkomgeving

We werken inmiddels bijna allemaal het grootste gedeelte van onze tijd vanuit huis. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee? Welke invloed heeft het op de samenwerking? Welk ander gedrag laten we zien, of zien we achter een beeldscherm?  Meld je aan voor dit online event op 21 september!

Aanmelden

We werken inmiddels bijna allemaal het grootste gedeelte van onze tijd vanuit huis. Voor Scrum master, coaches, lijnmanagers en alle andere rollen die werken met groepen mensen is de manier waarop ze hun werk kunnen doen volledig veranderd. Welke uitdagingen brengt dat met zich mee? Welke invloed heeft het op de samenwerking? Welk ander gedrag laten we zien, of zien we achter een beeldscherm?  

Impact op de organisatie

Tijdens dit event op 21 september gaan we in op het gedragsaspect van samenwerken in een online omgeving. Het moet handvaten bieden om vanuit een coachende rol op afstand nog steeds impact te hebben op de organisatie. Om dit te bewerkstelligen hebben we een inspirerende agenda samengesteld met 3 gastsprekers en een mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel van deskundigen. 

  • Laura van den Ouden: Laura is in 2018/2019 en in 2019/2020 uitgeroepen tot Trainer van het Jaar door NOBTRA (Nederlandse Orde van Beroepstrainers). Ze is 20 jaar actief en bekend in Nederland als trainer in Train de Trainer. Laura is als directeur/eigenaar in 2019 bureau Expert Trainers gestart, voor vak experts die ook trainer willen worden. We gaan met Laura in op het coachen en trainen op afstand. Samen met haar gaan we bespreken hoe je nu precies invulling geeft aan je rol als coach of trainer op afstand. Daarbij staan we stil bij wat voor gedrag waardevol is om zelf te vertonen en wat voor (verschil in) gedrag je merkt nu veel meer op afstand met elkaar wordt samengewerkt. Verder zullen we ook het ontwerpen en verzorgen van een online sessie behandelen en kun je daarbij rekenen op handige tips & tricks! 
  • Maja de Jonge: Maja is gebiedsmanager bij Enver. Zij geeft leiding aan hulpverleners die, vanuit een pedagogische discipline, ondersteuning bieden als er kwetsbaarheden of problemen zijn welke de ontwikkeling van een kind of jongere belemmeren. Hulp op basis van vragen en behoeften op een manier welke ervoor zorgt dat er ruimte gegeven kan worden aan groei en ontwikkeling. De laatste jaren heeft Maja zich verdiept in lichaamstaal. En dan vooral in het herkennen van lichaamstaal en hoe je op basis van die informatiegesprekken kunt sturen. We gaan met Maja in op het herkennen van lichaamstaal. Wat zijn de voordelen voor jou als je herkent wanneer iemand met zijn of haar lichaamstaal iets anders zegt dan met zijn of haar woorden? Nu we meer en meer op afstand werken en het wellicht moeilijker is om de non-verbale communicatie te herkennen willen we hier meer op inzoomen. Wat is je eigen rol in deze? En wat doet jouw non-verbale communicatie met de ander? 
  • Kristel Beekmans: Kristel een is Improvement Coach bij Sogeti en als Scrum Master ingezet. Kristel onderscheidt zich door haar tomeloze energie en aandacht voor de mens. Ze is vanuit haal rol als Scrum Master in staat om duurzame verandering in te zetten bij de klanten van Sogeti. Daarnaast zet ze zich in om de werkomstandigheden voor alle medewerkers te verbeteren vanuit het eerste squad binnen Sogeti. Kristel zal ons inspireren hoe ze als Scrum Master haar werk met impact kan doen op afstand. 

Het programma

  • 11:00 uur: Opening 
  • 11:15 uur: Laura van den Ouden 
  • 11:40 uur: Scrum master digitaal 
  • 12:00 uur: korte pauze 
  • 12:10 uur: Maja de Jonge 
  • 12:30 uur: Vragen aan het panel 
  • 13:00 uur: einde 

Aanmelden

Lijkt het je leuk om hier virtueel bij te zijn? Meld je dan aan!

Aanmelden

Kan ik je helpen?

11:00 - 13:00
Webinar Sogeti