VINT Symposium - In Code We Trust

VINT Symposium 2018 | In Code We Trust

Ontdek de zoektocht naar de grenzen van vertrouwen.

Op dinsdag 12 juni 2018 staat het Spant! te Bussum in het teken van de algoritmes die onze economie runnen. Wij nodigen je graag uit voor het VINT Symposium 2018 met het thema: In Code We Trust!

Programma

08:30 Deuren open
09:30 Setting the Stage: 

 • Menno van Doorn en Sander Duivestein
  Menno en Sander van VINT trappen de dag op eigenzinnige wijze af.
 • Arjan Postma: Recoding Trust
  Arjan opereert in de twilight zone van business en creativiteit, cultuur en structuur, verleden en heden. Kunnen we vertrouwen op hercoderen?

10:30 Break
11:00 Vertrouwen in een platform:

 • Kaspar Korjus: Estonia's Gift to the World
  Vertrouwen in een digitale wereld overstijgt de landsgrenzen. Estland wordt in dit spel vaak de digitale leider van Europa genoemd en Kaspar legt ons haarfijn uit waarom.
 • Hugo Leijtens: RetailCoins ICO
  Leijtens geeft ons een kijkje in de keuken van zijn blockchain start-up RetailCoin. Retailers kunnen met dit nieuwe loyaliteitssysteem korting verdelen via tokens. Voor klanten betekent dit het einde van honderden verschillende pasjes en puntensystemen. RetailCoin heeft momenteel een Initial Coin Offering, een - niet-gereguleerde - manier om geld op te halen met een nieuwe cryptomunt. In zijn keynote legt Leijtens het concept van RetailCoin verder uit en geeft hij een kijkje in het verloop van hun ICO traject.
 • Rens Lieman: Uber voor Alles
  Hoe is het om voor een algoritme te werken? Rens sprak durfkapitaalinversteerders en topmanagers bij Uber, Helpling en Deliveroo, terwijl hij ondertussen voor diezelfde bedrijven passagiers vervoerde, maaltijden bezorgde en huizen schoonmaakte.

12:30 Lunch
13:45 Cultuur, Code, Vertrouwen:

 • Ancilla van de Leest: De Privacy ParadoxFacebook en Cambridge Analytica hebben in één keer duidelijk gemaakt waarom privacy zo enorm belangrijk is. Ancilla, voormalig lijsttrekker van de Piratenpartij tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017, geeft haar unieke kijk hierop.
 • Ruben Terlou: Door het Hart van China
  Via zijn ervaringen en hitserie 'Door het Hart van China' laat Ruben zien dat de rol van vertrouwen zowel een technologisch als een cultureel vraagstuk is.

14:45 Break

15:15 How to Fix the Future:

 • Pieter van Boheemen: Trusting Code with your Life
  Als biohacker en onderzoeker geeft Pieter ons een kijk in de digitale toekomst van bio-technologie.
 • Gerard Doll: De Toekomst van Autonoom vervoer
  Gaan we echt meemaken dat de auto en niet de bestuurder een rijbewijs moet gaan halen? Gerard, divisiemanager bij de Dienst Wegverkeer (RDW), deelt zijn visie.
 • Andrew Keen: How to Fix the Future
  Keen wordt niet voor niets 'de antichrist van Silicon Valley' genoemd. Hij sluit op scherpzinnige wijze de dag af en schetst ons zijn oplossing voor de toekomst.

17:00 - 17:30 Borrel

Vertrouwenscrisis

 

Event image VINT Symposium - In Code We Trust

Al vele jaren meet het PR agentschap Edelman de temperatuur van het wereldwijde vertrouwen. Vorig jaar gingen alle alarmbellen af. Op meerdere fronten tekent zich een vertrouwenscrisis af. Positieve uitschieter is de technologiesector, die de lijst met 'most trusted industries' aanvoert.

Met het oog op de hoog geautomatiseerde toekomst is dat goed nieuws. We leunen immers steeds meer op de code achter de dingen die we doen: van zelfrijdende auto's en winkels met 'just-walk-out' technologie tot digitale geneeskunde. Maar de vraag is of dit vertrouwen terecht is. Uit dezelfde cijfers van de vertrouwensbarometer blijkt namelijk ook dat het vertrouwen in zogenaamde "platforms" afneemt.

"Frightful Five"

Kan de jonge IT-industrie het gegunde vertrouwen wel waarmaken? Het aantal kritische geluiden hierover neemt toe. De digitale macht ligt bijvoorbeeld in handen van slechts een paar bedrijven. Inmiddels worden zij zelfs de "Frightful Five" genoemd. Gedistribueerde alternatieven als de blockchain bieden oplossingen, maar het vertrouwen in de bitcoin bijvoorbeeld staat erg ter discussie. 

In Code We Trust

 

Watch Aankondiging VINT Symposium 12 juni 2018 on YouTube.


De zoektocht naar de grenzen van vertrouwen staat op dit nieuwe VINT Symposium centraal. Kunnen we de code vertrouwen waarop de economie overuren draait? Zijn de bedrijven achter de code te vertrouwen? Wat is uiteindelijk het vertrouwen dat we zoeken in die nieuwe systemen?

We nemen je op 12 juni graag mee in onze zoektocht. Het programma start om 8:30 uur en eindigt om 17:00 uur.

Sprekers

Ruben Terlou spreker op het VINT Symposium

Ruben Terlou

Door het hart van China.
Aankondiging Kaspar Korjus Vint Symposium 2018

Kaspar Korjus

Estonia's gift to the world.
 
Gerard Doll

Gerard Doll

De toekomst van autonoom vervoer.
Andrew Keen

Andrew Keen

How to fix the future.
Arjan Postma

Arjan Postma

Recording Trust
Ancilla van de leest

Ancilla van de Leest

De privacy paradox
VINT symposium Rens Lieman

Rens Lieman

Uber voor alles
VINT Aankondiging Pieter van Boheemen

Pieter van Boheemen

Trusting code with your life

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985

08:30 - 17:00
Spant! Bussum