VINT Symposium 2020: Reshape

VINT Symposium Reshape event

Meld je aan voor het VINT Symposium

Het VINT Symposium 2020 staat in het teken van Reshape - Infinite Creativity. Hoe activeren organisaties hun verborgen creatieve kracht en hoe kan computercreativiteit onbevangen worden ingezet? Meld je aan via het formulier op deze pagina en zorg dat je erbij bent in het Spant! in Bussum op 16 juni.

Direct aanmelden

Reshape

De mogelijkheden om hernieuwd naar de organisatie te kijken en die creatief vorm te geven zijn meer dan ooit aanwezig. Het nieuwste kunststukje in de technologie levert daar een belangrijke bijdrage aan. Algoritmes blijken met oorspronkelijke ideeën te kunnen komen. Calculerende apparaten worden creatieve machines. Onder de vlag van Generatieve AI worden inmiddels tal van vindingrijke toepassingen getoond op uiteenlopende terreinen.

Roerig decennium

Een mooie timing zou je kunnen zeggen, want de creativiteitsbereidheid was nog nooit zo groot. We kijken daarvoor maar even terug op het roerige decennium 2010 - 2020. Die zal de geschiedenis ongetwijfeld ingaan als 'kantelperiode'. Bijzondere woorden als 'OK Boomer' en ‘vlieg-‘ en 'vleesschaamte' markeren de tijdgeest. Organisaties hebben als nooit tevoren te maken met een maatschappij die van zich laat horen en in is voor verandering. Oude dogma's over de rol van organisaties maken plaats voor purpose en zinvolle vernieuwing. De problemen van het verleden vormen daarbij de uitdagende agenda van morgen.

Infinite Creativity

Als de menselijk creativiteit en computercreativiteit elkaar gaan versterken dan lijkt niets meer onmogelijk. Maar er zijn ook tegengeluiden en tal van operationele vragen. Is de mensheid bijvoorbeeld al niet over zijn creatieve piek heen? Kan computercreativiteit ook een rol gaan spelen bij de echte 'wicked problems' of blijft het bij operationele creativiteit? En hoe zien we die nieuwe samenwerking eigenlijk voor ons?

Maak kennis met onze sprekers

Zoals iedere editie van het VINT Symposium bieden wij ook dit jaar weer een groep inspirerende sprekers.

In de categorie 'doeners' kondigen we graag de eerste twee sprekers aan: Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer bij Royal Philips en Margreet van Schaijck, European Brand Manager van Lush (en klimaatcoach). Beide organisaties weten creativiteit en verandervermogen op een opmerkelijke manier vorm te geven.

Is de Homo Sapiens cognitief en creatief beperkt? Zijn er eigenlijk grenzen? De oneindige creativiteit waar we naar op zoek zijn als mens en als samenleving, is door Marcus Du Sautoy indringend bestudeerd. Hij is hoogleraar in de wiskunde en 'Professor for the Public understanding of Science". Zijn keynote 'The Creativity Code' is gebaseerd op zijn laatste boek dat binnenkort in Nederland verschijnt.

Jeroen van der Most experimenteert als kunstenaar volop met creatieve computers. We kunnen Van der Most een GAN-artiest noemen. Het acroniem staat voor Generative Adversarial Networks. GANs zijn een speciale vorm van kunstmatige intelligentie die, zoals in dit geval, kunst kunnen genereren. Hoe kijkt een geëngageerde creatieveling naar de mogelijkheden van AI? Beperkt het hem als artiest bijvoorbeeld, of opent het een nieuwe kijk op de wereld?

Aanmelden

Kunstenaars, ondernemers en wetenschappers komen over bovenstaande thema's aan het woord. Kom op dinsdag 16 juni naar het VINT Symposium 2020 in het Spant! in Bussum, laat je inspireren door de voorbeelden en ga ermee aan de slag. Schrijf je hieronder vrijblijvend in!

Direct aanmelden

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn
Principal VINT
Phone number: +31886606600

09:30 - 17:00
Spant! Bussum