VINT Symposium - Reshape: The New Possible

VINT Symposium Reshape event

Meld je aan voor het digitale VINT Symposium

Het VINT Symposium krijgt dit jaar een andere (digitale) wending. Op dinsdag 16 juni 2020 gingen wij digitaal op avontuur. Bekijk de volledige uitzending terug!

Uitzending terugkijken

Op dinsdag 16 juni 2020 ging het VINT Symposium van 10:00 uur tot 12:30 uur live! Het Symposium kreeg daarmee een andere (digitale) wending. Dit nieuwe avontuur zal, zoals je gewend bent, een mix zijn van knipogen naar het verleden en inspirerende blikken op de toekomst. Laat de gastsprekers op het symposium je inspireren en een stimulans zijn voor nieuwe mogelijkheden die zich aandienen. Bekijk hieronder de hoofdthema's van het Symposium:

Oneindige creativiteit

Onze oorspronkelijke (Pre Corona)  thema's "Reshape" en "Oneindige creativiteit" hebben sindsdien alleen maar aan relevantie gewonnen. We bespreken met innovatie- hoogleraar Paul Iske, oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, de kansen op een oneindig veel creatievere toekomst. En Lonneke Holierhoek, COO van The Ocean Cleanup, deelt haar lessen over moonshot-innovaties en creatief doorzettingsvermogen.

Machine Creativiteit

Welke creatieve rol gaan machines spelen in de toekomst? De nieuwste doorbraken in AI bespreken we met Oxford professor Marcus du Sautoy. Hij publiceerde onlangs het boek “The Creativity Code”. Daarin stelt hij dat dankzij recente doorbraken in AI computers niet alleen cognitief maar nu ook creatief gaan doorbreken.  AI-kunstenaar Jeroen van de Most pioniert met diezelfde technologie en toont aan de hand van zijn werk hoe creativiteit van de machine de mens naar grotere creatieve prestaties leidt. Van der Most werkt aan een nieuw kunstwerk dat hij op het symposium zal presenteren.

Reshape

Met de Chief Innovation and Strategy Officer van Philips, Jeroen Tas, bespreken we de kansen dat het "reshapen" van de zorg door gaat zetten. De veranderingen en innovaties in de zorg zijn namelijk in een stroomversnelling gekomen. Ook zijn we natuurlijk benieuwd welke innovatielessen hij kan delen in het licht van de recente gebeurtenissen. In het kader van “Reshape” zoomen we ook in op de digitale transformatie die we persoonlijk ondergaan. Charlotte van ’t Wout, columnist van het FD en digitaal ondernemer schijnt haar licht op de mogelijkheden die voor iedereen binnen handbereik liggen.  

Next Nature

Met filosoof Koert van Mensvoort kijken we een horizon verder. Hoe ziet het post COVID-tijdperk er uit vanuit het perspectief dat hij schetst in zijn laatste boek: "Next Nature". Het retailmerk Lush lijkt op het nieuwe natuurperspectief ver vooruit te lopen. Margreet van Schaijck, Europees brand manager van Lush geeft haar visie op regeneratieve organisaties en merken. Krijgen radicaal geëngageerde merken als Lush de wind verder in de zeilen?

Terugkijken

Benieuwd naar The New Possible? Op dinsdag 16 juni hebben wij het VINT Symposium voor het eerst live uitgezonden via YouTube. Bekijk de uitzending volledig terug!

Uitzending terugkijken

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985

10:00 - 12:30
Live uitzending Sogeti