Vrouwen in IT? Wil jij het verschil maken?

Maak op een inspirerende manier kennis met het IT-vak tijdens het event Vrouwen in IT.
Vrouwen in IT event
Over Women in IT

Je bent bijna klaar met je studie en verdiept je in jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je bent nieuwsgierig naar wat de wereld van technologie en IT jou te bieden heeft. Logisch natuurlijk met de vele ontwikkelingen in Informatie Technologie en de toepassingen die jij tegenkomt in jouw dagelijkse leven. Hoe zou het zijn om zelf aan het stuur te staan van deze ontwikkelingen? En welke mogelijkheden zijn er dan eigenlijk? 

Kom naar het event Vrouwen in IT bij Sogeti en maak op een inspirerende manier kennis met het IT-vak en de diversiteit aan mogelijkheden. Bovendien ga je naar huis met een aantal handige tips die je helpen bij het vinden van jouw perfecte baan.

Wat betekent werken in IT

Klopt de reisinformatie in de NS Sprinters, werken de camerasystemen in tunnels, kan een vliegtuig na zijn onderhoudsbeurt weer de lucht in? Zomaar wat vragen die onze IT-specialisten dagelijks beantwoorden. Duizenden mensen maken elke dag gebruik van onze producten en diensten. En die proberen we zo efficiënt en handig mogelijk te maken. Zoals de tandenpoetsapp van Philips. Misschien ken je hem wel.

Kom je ook?

Op maandag 29 oktober 2018 kun je zelf ervaren wat jij kan betekenen in het digitale werkveld, welke vraagstukken je kan oplossen, welke producten je kan maken, wie je collega’s zijn en wat voor carrièremogelijkheden je hebt. Nu en in de toekomst. Krijg hieronder een indruk van de eerste avond Vrouwen in IT.
 

Vrouwen in IT

Nieuwsgierig naar wat IT jou te bieden heeft?

Schrijf je dan nu in en verzeker je van een plek. We hebben plaats voor 100 enthousiastelingen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond.

Wil je meer weten over de sprekers op dit event, klik dan op de button onder het programma.

Programma

17:00 - 21:00
Vrouwen in IT

Fedoua Azghiri | Ontvangst

Receptie Sogeti - Lange Dreef 17 - Vianen
Profiel foto Fedoua Azghiri

Fedoua Azghiri ontvangt je graag rond 17.00 uur. Na de registratie kun je gebruik maken van een lichte maaltijd.

Mandy Sol | Het belang van diversiteit

Auditorium
Profielfoto Mandy Sol

Talentmanager en diversiteitsambassadeur Mandy Sol heet je welkom en geeft met een korte inleiding een kijkje in het diversiteitsbeleid van Sogeti.

Juliette Westra van Holthe | Verbeteren van IT-processen is mijn grote passie

Auditorium

Juliette koos voor de IT omdat ze het interessant vindt om de menselijke en organisatorische aspecten te combineren met technische oplossingen om ervoor te zorgen dat IT-solutions echt aansluiten bij de praktijk. Ze wordt in haar werk blij van samenwerken en communiceren met het ontwikkelteam. En vindt het leuk om teamleden te begeleiden op het gebied van testen en als sparringpartner van de stakeholders op te treden.

Curriculum
Juliette is een Agile Test Engineer met passie voor het verbeteren van IT-processen. Ze is een enthousiaste, creatieve Amsterdammer en maakt in haar vrije tijd foto’s en ze speelt graag tennis. Ze heeft een breed scala aan werkervaring op technisch en organisatorisch gebied en kan deze hierdoor feiloos combineren. Ze vindt het interessant om de menselijke en organisatorische aspecten te combineren met technische oplossingen en ervoor te zorgen dat IT-solutions echt aansluiten bij de praktijk.

Marco van den Brink | Inclusiviteit is key, maar waarom is het zo belangrijk

Auditorium
MarcovandenBrink QX Day.

Head of Operations Marco van den Brink geeft zijn kijk op het waarom inclusiviteit belangrijk is voor organisaties en dus ook voor Sogeti.

Noha Shafik | How I overcome the challenges in my working life

Auditorium

Noha Shafik (IT Chapter Lead ING) will talk about the challenges women have in their life and how she managed to overcome these challenges in her personal life. Also she will speak about how IT is easy, flexible and matching our nature as women and women should not be afraid to take challenges. She will give some actions or toolbox to use for your career.

Curriculum
About Noha: "Information Technology management professional with a demonstrated history of working in the Telecommunication and banking industry. Highly Skilled coach & experienced leader for multicultural agile teams. My purpose in life is “to be the compass which guides you through today tomorrow and beyond” and my ultimate mission is to be the diversity ambassador in every place I am in and to empower women in what they want to do in life. I am honoured that I had the ING Woman of the year 2018 award as a Role Model for ING domestic bank.”

Fedoua Azghiri | Pauze en speeddates

Auditorium
Profiel foto Fedoua Azghiri

Tijdens de pauze kun je het gesprek aangaan met een van de IT-professionals van Sogeti. 

  Anouk Groot (SEC)

  Juliette Westra (DA&T)

  Hester Criens (CLO)

  Danitsja van Rijsewijk (SAP)

  Sanne Bouwman (BI&A)

Ontmoeten je graag.

Mandy Sol | College Tour

Auditorium
Profielfoto Mandy Sol

Mandy Sol gaat samen met de deelnemers in gesprek met onze professionals Hester Criens en Kristel Beekmans. 

Esther Mollema | Hanteer de assepoesterregel met strakke hand

Auditorium

Heb op iedere moment in je loopbaan 5 ambities.
Hanteer de assepoester regel met strakke hand.

Dit zijn twee van de zes loopbaantips die Esther deze avond met je zal delen en verder uitleggen. Esther Mollema heeft ruim 5000 vrouwen – ook die van Sogeti - getraind in hun loopbaan om hun ambities te bereiken en deze avond geeft ze je zes belangrijke maar niet altijd zo voor de hand liggende tips om je carrière kracht bij te zetten. Er zit gegarandeerd iets voor jou bij.

Esther Mollema is de oprichter van Direction and het High Performance Organization Center en expert op het gebied van diversiteit en vrouwelijk leiderschap. Esther is de auteur van twee boeken over diversiteit en inclusie: 50% more talent (2009) en Succes in Veelvoud (2015) en ze staat op de NextWomen100 van de meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland.

Fedoua Azghiri | Borrel en napraten

Auditorium
Profiel foto Fedoua Azghiri

Na een inspirerend programma is het tijd om nog even na te praten met elkaar. Ervaringen te delen en de laatste vragen te stellen.

Updates

Mandy Sol Sogeti
Getagd in: Blog, Diversiteit, Vrouwen in IT, Inclusie, Vrouwen, Video, Blog, Event,

20% Vrouwelijke collega’s in 2020

Contact

E-mail Fedoua