Meetup Frontend Lightning Talks

Frontmania Lightings Talks - Powered by Sogeti

Frontmania Lighting Talks - Powered by Sogeti

Een speciale editie dit keer! Tijdens dit webinar gaan we het hebben over modern JavaScript & Frameworks. Drie korte lightning talks met een aantal geweldige sprekers vullen je avond met een hoop interessante informatie, inspiratie en plezier!

Aanmelden 

Modern JavaScript & Frameworks – Frontmania Lightning Talks – Powered by Sogeti

Op 14 september van 19.00 - 21.00 uur stond er een speciale Meetup editie op het programma, georganiseerd door het Frontend Lightning Talks team van Sogeti in samenwerking met FrontMania.

Tijdens dit webinar hadden we het over modern JavaScript & Frameworks. Drie korte Lightning Talks met een aantal geweldige sprekers.

Watch FrontMania - Frontend Lightning Talks on YouTube.
Drazen Jankovic - Toegankelijkheid binnen frameworks met Pa11y

Wil je beginnen met het toegangelijk maken van je projecten maar weet je niet waar te beginnen? Er zijn zoveel richtlijnen, regels en valkuilen, dus waar moet je beginnen... als je maar een soort dashboard kon maken!?
"Ik ga je wegwijs maken in hoe je een Angular (of een ander framework) applicatie toegankelijk maakt en hopelijk kun je binnen 15 minuten beginnen met het draaien van tests."

Wessel Loth – “Weg met je frontend framework; gebruik Lit!"

Webcomponenten zijn er al een tijdje, maar zijn nog niet doorgedrongen tot de mainstream. De laatste jaren is er echter een stille storm op gang gekomen van kleine opkomende utility libraries zoals Lit! Deze libraries maken het gemakkelijk om met web componenten te werken, en helpen je moderne frontends te bouwen zonder afhankelijk te zijn van grote en logge frameworks. Tijdens deze Lightning talk zal Wessel je de basis leren, laten zien hoe je van native web development kunt houden en tips geven over hoe je vandaag nog kunt beginnen met het vereenvoudigen van je frontend!

Ruben van der Leun - Augmented en Virtual Reality in de browser

Een van de buzzwords die je waarschijnlijk hebt gehoord (of hebt ervaren) in de afgelopen jaren is alles over XR: Augmented en Virtual Reality. Deze innovaties zetten ons aan tot het ontwikkelen van nieuwe manieren om mensen te ontmoeten, kennis te delen en ons onder te dompelen in geheel nieuwe ervaringen. En het beste van alles is dat we dit, dankzij de WebXR API, in een browser kunnen doen! In deze lightning talk wil ik toelichten hoeveel er al mogelijk is (en hoeveel niet) met enkel Javascript (en HTML!), en hoe we onze gebruikers kunnen transporteren in nieuwe werelden of virtuele objecten kunnen toevoegen in hun eigen omgeving.

Veel verdieping voor alle front-enders dus! Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan bij onze Meetup-groep dan krijg je vanzelf bericht over een volgend event.

Aanmelden

Bekijk ook de opname van de vorige meetings via deze link.  

Kan ik je helpen?

19:00 - 21:00
Online