SoConnect Data Meetup

Sustainable Data volume management & data minimalisation

SoConnect Data

Hoe duurzaam is het hebben van veel opslag en wat is de impact op het verbruik van hulpbronnen? In deze Meetup verkennen we de mogelijkheden van het  minimaliseren en optimaliseren onze gegevensvoetafdruk. Kijk hem hier terug.

Tegenwoordig is opslag in overvloed beschikbaar. Er lijkt geen grens te zijn aan de hoeveelheid gegevens die we kunnen opslaan. Technische beperkingen vervagen: van Terabytes tot Exabytes en verder, alles is mogelijk. We moeten ons bewust zijn van de nadelen van deze onbeperkte opslag. Dat we kunnen uitbreiden, betekent niet dat we alles moeten opslaan. Hoe duurzaam is het hebben van zoveel opslag en wat is de impact op het verbruik van hulpbronnen? In deze Meetup verkennen we de mogelijkheden naast de wenselijkheid van het hebben en verwerken van grote hoeveelheden gegevens. Hoe kunnen we onze gegevensvoetafdruk minimaliseren en optimaliseren.

Watch SoConnect Data -  Sustainable Data volume management & data minimalisation on YouTube.

Data professionals

Bij Sogeti brengen we hoogwaardige data-oplossingen naar onze klanten. Met onze expertise in technologie ondersteunen onze klanten in bij het bereiken van zowel hun maatschappelijke als strategische doelen. De kennis die we als Data Community hierbij opdoen delen we met jou. Deze meetup is bedoeld om je te informeren over en uit te nodigen in de discussie op het gebied van Data services, Data platforming, Data management en Data science topics.

 

Kan ik je helpen?

19:00 - 20:00
Online Meetup