SoConnect Data banner

Data mesh & Domain ownership

SoConnect Data

Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh en wat kun je ermee? Wij duiken erin tijdens een nieuwe Meetup-serie.

Aanmelden

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: data en data analytics zijn cruciaal voor de hedendaagse bedrijfsvoering. Echter lopen organisaties tegen de grenzen aan van de traditionele, centrale data-architectuur. Een centraal datateam dat het komende jaar bomvol zit met projecten, waardoor nieuwe business-opportunities niet gegrepen kunnen worden: het is voor veel organisaties de nieuwe standaard. Een tegengeluid dat een einde moet maken aan deze problemen is Data Mesh. Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh nu exact; wat voor een impact heeft dit voor een organisatie en waar begin je met de implementatie? Daarover gaat deze Data mesh meetup serie die we verspreid hebben over 2023.

Tijdens deze eerste ronde tafel gaan we samen met experts in het datadomein van NS en Eneco in gesprek over Data Mesh en zoomen we in op het principe van Domain Ownership.
Wat is het, hoe verhoudt het zich met de andere principes en hoe pak je dit aan in de praktijk? Aan de hand van stellingen combineren we de theorie met de ervaringen uit de praktijk, kortom een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in ontwikkelingen in het data landschap!

Aanmelden

Kan ik je helpen?

19:00 - 20:30
Online Meetup