SoConnect Data Meetup

Meetup Data mesh & Data as a product

Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh en wat kun je ermee? Wij duiken erin tijdens een speciale Meetup-serie.

Bekijk het hier

Data Mesh

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: data en data analytics zijn cruciaal voor de hedendaagse bedrijfsvoering. Echter lopen organisaties tegen de grenzen aan van de traditionele, centrale data-architectuur. Een centraal datateam dat het komende jaar bomvol zit met projecten, waardoor nieuwe business-opportunities niet gegrepen kunnen worden: het is voor veel organisaties de nieuwe standaard.
Een tegengeluid dat een einde moet maken aan deze problemen is Data Mesh. Data Mesh pleit voor decentrale dataproducten, die gemaakt en beheerd worden door de business domains. Maar wat is Data Mesh nu exact; wat voor een impact heeft dit voor een organisatie en waar begin je met de implementatie? Daarover gaat deze Data mesh meetup serie die we verspreid hebben over 2023.

Watch Data mesh  - Data as a product on YouTube.

Data as a Product

Tijdens deze tweede sessie borduren we voort op de vorige sessie over Domain Ownership en verdiepen we ons in het principe Data as a Product. Samen met de data experts van NS en Eneco gaan we in gesprek aan de hand van verschillende stellingen, om erachter te komen wat een dataproduct nu exact is én waar je als organisatie aan moet denken tijdens de implementatie van het principe Data as a Product. Uiteraard zal ook het samenspel met de andere principes in Data Mesh worden behandeld. Oftewel, een bomvolle sessie die eenieder met interesse in ontwikkelingen over data niet mag missen!

Aanmelden volgende SoConnectData

 

Serie Data Mesh

Deel 1 16 febr 2023
Data mesh & Domain ownership

Deel 2 25 mei 2023
Data mesh & Data as a product

Deel 3 21 sept 2023
Data mesh & Self serve dataplatform

Deel 4 23 nov 2023
Data mesh & Federated governance

 

Kan ik je helpen?

19:00 - 20:30
Online Meetup