Amazon Web Services (AWS) banner

Amazon Web Services (AWS)

Wat kan AWS voor jouw organisatie betekenen?

Vraag een gratis Immersion Day aan! Deze hands-on, tailor-made workshop helpen Sogeti en AWS je om jouw eigen cloud kennis en kansen te vergroten. Je maakt kennis met de mogelijkheden van de AWS cloud, leert Proof-of-Concepts (PoC’s) uit te werken en we duiken samen in jouw bestaande IT-omgevingen. Benieuwd naar de mogelijkheden van AWS voor jouw organisatie?

Schrijf je in voor een gratis Immersion Day!

Immersion day

 

 

Wat is AWS?

AWS staat voor Amazon Web Services. Dit is een verzameling van ongeveer tweehonderd cloud services voor onder andere AI, machine learning, Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS). Deze diensten zijn beschikbaar via het AWS public cloud platform.

Datacenter in de cloud

Aan de ene kant is AWS vergelijkbaar met een datacenter. Zo kun je als particulier, bedrijf of SaaS-aanbieder een AWS cloud inrichten als datacenter op afstand. je kiest dan de services die jij nodig hebt, voor de gewenste periode. Let er wel op dat het niet meer mogelijk is om IT van 2005 of ouder te leveren en installeren. AWS fungeert eigenlijk als datacenterbeheerder. Wil je iets veranderen, bijvoorbeeld een nieuwe service toevoegen? Dat doe je direct zelf in het AWS portal.

Amazon data center

Cloud on-demand

Aan de andere kant kun je losse AWS diensten afnemen. On-demand, dus je bepaalt zelf de gebruikersperiode en hoeveelheid. Daarbij kun je de cloud services naar wens configureren of laten configureren door een IT-dienstverlener. Heb je bepaalde services niet meer nodig? Dan zet je deze aan- of uit. AWS is pay-per-use; je betaalt per gebruik. Ook kun je de capaciteit (automatisch laten) op- en afschalen wanneer je wilt. Dat is ideaal voor bedrijven die te maken hebben met piek-en daltijden.

Menno Stroes 1 AWS Cloud Consultant
Phone number: +31 886 606 600

Voordelen van Amazon Web Services

 • Nieuwste cloud technologie
 • Geen grote investeringen in hardware, software en mankracht
 • Betaling per gebruik
 • Maatwerk: je kunt AWS naar wens configureren, op- en afschalen
 • Zelf, direct veranderingen aanbrengen via het AWS portal
 • Beweeg in je eigen tempo mee met innovaties en marktveranderingen

Voor wie is AWS?

Particulieren en bedrijven kunnen de AWS services bij Amazon op abonnementsbasis afnemen. Daarnaast gebruiken veel SaaS-dienstverleners het AWS platform. Zij bieden hun klanten maatwerk cloud oplossingen die draaien op het AWS platform. Ook Sogeti biedt klanten en hun eindgebruikers allerlei AWS oplossingen, zowel on-demand cloud services die draaien op het AWS platform als oplossingen voor een datacenter in de cloud.

Drie populaire toepassingen van AWS

Bij Sogeti passen we AWS op verschillende manieren toe. Daarbij signaleren we drie populaire manieren, waarbij organisaties:

 1. Volledig overgaan naar de AWS cloud
 2. Overstappen naar een multicloud, die deels draait op AWS
 3. Specifieke AWS oplossingen gebruiken

Waarom naar de cloud?

Steeds meer organisaties migreren hun IT naar de (multi)cloud – al dan niet vanwege een cloud first strategy. De keuze voor een cloud migratie heeft verschillende redenen. De meest voorkomende is dat bestaande datacenter-contracten aflopen. Daarnaast willen bedrijven competitief blijven in hun markt. Ze moeten wel overstappen naar de cloud om aan de klantverwachtingen te voldoen. Klanten eisen dat ze online-faciliteiten aanbieden. Maar ook dat ze altijd de nieuwste innovaties bieden, die perfect functioneren en gebruiksvriendelijk zijn. Met applicaties en data in de cloud, kunnen organisaties daar aan tegemoetkomen.

Aws cloud

Waarom Amazon Web Services?

Bij een cloud migratie is AWS een goede keuze. Met AWS kan je servers, en de applicaties en data die daarop draaien, op een veilige, efficiënte manier naar de cloud migreren. Deels of volledig. Draait IT eenmaal in de cloud, dan heb jij als eigenaar of SaaS-aanbieder altijd de touwtjes strak in handen. Jij bepaalt welke services je afneemt, net als de capaciteit en gebruiksperiode. Op- en afschalen kan direct en je betaalt per gebruik. Bij Sogeti gebruiken we AWS dan ook vaak.

Voorbeelden van AWS

Je kunt zelf verschillende AWS oplossingen afnemen of deze door een IT-dienstverlener laten inrichten. Met AWS kun je bijvoorbeeld:

 • Veilige Cloud Foundations (LandingZones) opzetten
 • (Enterprise) applicaties migreren naar de AWS cloud
 • Applicaties cloud-native ontwikkelen en refactoren
 • Een Cloud Center of Excellence (CCoE) opzetten (en sourcen)
 • Accelerators voor een snellere de cloud journey toepassen
 • Meer grip krijgen op cloud kosten, kwaliteit, security en compliance met analyses, advies en coaching/training

Sogeti AWS oplossingen

Bij Sogeti kan je terecht voor alles op het gebied van AWS. Van losse cloud services tot een compleet ingericht en geconfigureerd AWS datacenter. En van migratieservices tot advies tot expertise. Bijvoorbeeld voor het native bouwen van functionaliteit, het realiseren van een op AWS gebaseerde infrastructuur en het verzorgen van managed services (24/7).

Maak kennis met Amazon Web Services

Wil je jouw IT overbrengen naar de cloud, maar weet je niet goed waar te beginnen? Volg een Immersion Day bij Sogeti. In deze hands-on, tailor-made workshop helpen Sogeti en AWS je om jouw eigen cloud kennis en kansen te vergroten. Je maakt kennis met de mogelijkheden van de AWS cloud, leert Proof-of-Concepts (PoC’s) uit te werken en we duiken samen in jouw bestaande IT-omgevingen. Benieuwd naar de mogelijkheden van AWS voor jouw organisatie? Schrijf je in voor een gratis Immersion Day!

Immersion Day