Oracle Services Sogeti

Oracle

Connectiviteit en continuïteit

In de huidige markt draait het vooral om connectiviteit en continuïteit. Systemen worden op allerlei manieren aan elkaar gekoppeld. De data moet daarbij centraal worden ontsloten.

Oracle speelt hierop in met de Oracle SOA Suite: de softwarelaag die front- en backend op een flexibele wijze met elkaar verbindt. De Oracle Cloud als backend hoort daar als oplossing natuurlijk bij. De support door Oracle voor de klassieke bedrijfskritische Oraclesystemen loopt in de komende jaren af. Vooral die systemen moeten dus worden aangepast. Kiest u voor een gefaseerde overgang of voor een SOA-oplossing? Of voor rigoureuze vernieuwing? Wat u ook kiest, een ding staat buiten kijf: de continuïteit moet gegarandeerd zijn. Sogeti speelt deskundig in op de actuele issues binnen uw Oraclelandschap, zoals mobile devices, apps, portals, Cloud en migraties.

Sogeti Oracle maakt het verschil

Onze projecten en beheer voeren wij uit in ons Oracle Center of Excellence. Met een eenduidige manier van werken bereiken we een hoge productiviteit. Onze Oracle-medewerkers zijn gecertificeerd op verschillende Oracle-expertisegebieden, van OCA tot en met OCM. Ook zijn zij allemaal lid van het Oracle Competence Network. Een netwerk waarin de kennis over Oracle (nieuwe ontwikkelingen, features, etc.) met elkaar gedeeld wordt. Binnen het Oracle-portfolio kiest Sogeti voor specialisatie op twee onderdelen:

 • Oracle Fusion Middleware
 • Oracle Database.

Daarnaast werken wij samen met partners om u een specialistische totaaloplossing te bieden. We voegen onder andere de volgende Sogeti-diensten toe aan onze Oracle-expertises: Mobile, BI, Security, Agile, Scrum en Testen. Hiermee heeft u één contact binnen Sogeti, dat een totaaloplossing biedt en u hierop ook de garantie geeft.

U de vraag, wij het antwoord

 • ‘Mijn Oracle-applicaties zijn verouderd. Welke oplossingen zijn er?’
 • ‘Ik wil mijn Oracle-applicaties upgraden naar een hogere versie. Hoe doe ik dat zonder de ondersteuning van de bedrijfsprocessen langdurig te onderbreken?’
 • ‘Wat gaat de Oracle Cloud voor mij betekenen?’
 • ‘Hoe ontsluit ik mijn gegevens en systemen voor de buitenwereld?’

Onze diensten

 • DBA-beheer en -services
 • Applicatiebeheer en -services
 • Applicatienieuwbouw
 • Migratie/upgrade van Oracle-applicaties en -database
 • Oracle Consultancy Services op basis van detachering

Onze standaarden en ons gereedschap

Prince2, ASL, Oracle 9i tot de laatste versies, Oracle BI, Oracle ADF-JDeveloper, APEX, SOA Suite, BPEL, Oracle Forms&Reports, Scrum, XML, TMap® en ITIL®.

Oracle Database 19c

Oracle database 19c is op 26 april 2019 officieel gelanceerd. Alle versies tot en met 12.1 gaan in 2019 uit support. Een upgrade is dus een must voor organisaties die in support willen blijven. Bovendien is versie 19c sterk verbeterd wat betreft stabiliteit en features ten opzichte van oude versies.

Oracle heeft Sogeti gevraagd om als Beta-tester hun product te testen en daarmee te verbeteren. Ons  DBA team heeft mede hierdoor gedurende een half jaar voor de lancering veel ervaring opgedaan met de nieuwe features en upgrademogelijkheden. Daarmee heeft Sogeti een kennisvoorsprong op de rest van de IT-sector.

Heeft u een oude Oracle database versie draaien? Ons DBA team is uitstekend in staat om een upgrade naar 19c uit te voeren en te ondersteunen.
 

Arjan Meijer Head of Data & Integration Services
Phone number: +31650634609