Testen in een IoT omgeving

Met onze IoT Test methode IoTMap houdt u grip op de kwaliteit van uw IoT-platform. Direct schakelen met onze test-experts?

Testen in een IoT-omgeving

Een end-to-end oplossing die uw gehele IoT-keten zorgvuldig test.

Ontwikkelingen op IoT gebied razen in sneltreinvaart voort. Dit betekent dat uw  IoT-producten nog jaren onderhouden moeten worden om relevant te blijven. Het testen van de IoT-versie van uw product of nieuwe IoT-oplossing, en diens kwaliteit te waarborgen, vraagt de nodige ervaring en expertise. Door het combineren van onze IoT-testexpertisegebieden zijn wij in staat uw IoT-teststrategie vorm te geven.

IoT Testen in vijf stappen

Door het volgen van vijf stappen kunnen wij de teststrategie bouwen die het beste bij uw IoT oplossing past.

1.Testen in de IoT-lagen

  • Een IoT-oplossing is in verschillende lagen op te delen. Functionaliteit wordt getest binnen elke laag. Dit geeft focus aan het expertisegebied per laag en biedt de mogelijkheid voor parallel ontwikkelen en testen.

2. Combineer IoT-testexpertisegebieden

  • Elke laag van een IoT-oplossing gaat gepaard met een eigen testexpertise. Denk aan BI-testing, Mobile-testing of ‘Thing’-testing. Voor de gehele IoT-oplossing moet de juiste combinatie van expertises worden samengesteld.

3.Stel de juist IoT-testomgeving(en) samen

We maken onderscheid in twee type IoT-testomgevingen:

  • De functionele testomgeving. Deze correspondeert met testen in één van de IoT-lagen. Alle omliggende lagen en gedragingen kunnen worden gesimuleerd.
  • De IoT-oplossing testomgeving. Hier wordt getest tegen omgevingsgedrag en 3rd-Party IoT producten.

4.Kies kwaliteitsattributen

  • De focus voor IoT testen verschuift naar het testen van de IoT beleving. Met kwaliteitsattributen als interoperabiliteit, portabiliteit en stabiliteit kan de teststrategie de juiste focus worden geven.

5.Vul de strategie in met de juiste ‘building blocks’

  • Het inzetten van 'building blocks’ als ‘storytelling’, ‘operational intelligence’ of ‘crowdtesting’ helpt ons de IoT teststrategie daadwerkelijk vorm te geven.

Benieuwd naar de IoT-testaanpak?

Lees de details van deze IoT testmethode in ons boek over testen in een IoT-omgeving. Bent u op zoek naar een effectieve testmethode voor uw IoT-omgeving?

Contact

E-mail Steven