Usability Testing

Laat je app of website testen door jouw doelgroep. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga aan de slag met onze test-experts!

Sogeti Blue header

Voor een optimale user experience 

Het succes van een applicatie of website staat of valt met de gebruikerservaring. Consumenten en medewerkers verwachten tegenwoordig een prettige user interface die snel reageert. Anders haken ze af. Met Sogeti Usability Testing weet je zeker dat een app of website het juiste effect heeft op jouw doelgroep.

Usability Testing steeds belangrijker

IT is steeds vaker de directe schakel tussen klanten en bedrijven. Denk aan (mobiele) applicaties voor retailers, online bankieren en informatievoorziening vanuit de overheid, maar ook tussen werknemers en werkgever. Dat vraagt om applicaties en websites die in het ontwikkelproces uitvoerig getest zijn door de ogen van of met de juiste doelgroep.

Usability Test Methodes van Sogeti

  • Crowd Testing: testen met een grote groep gebruikers. 
  • Card Sorting-sessie of Cognitive Walkthrough: kleinschalig onderzoek met een selecte groep.
  • Mobile Testing: user experience testen van mobiele applicaties.

Waarom Sogeti?

De testexperts van Sogeti betrekken in een vroeg stadium de juiste gebruikers met de juiste methodieken bij het ontwikkelproces. Dit resulteert in een applicatie die volledig voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers.

Usability Testing afgestemd op jouw situatie

  • Testexperts met verschillende specialiteiten voor elke applicatie 
  • Maatwerk Usability Lab Testing met o.a. eyetracking van gebruikers vastgelegd in een video
  • Partnership met Crowd Testing specialisten voor testen met juiste doelgroep, variërend van 200.000 internationale gebruikers tot enkele professionele testers
  • Snelle en duidelijke rapportage over resultaten met aanbevelingen, infographics en video’s

Contact

E-mail Marco