Pieter van der Zwet

Profielfoto Pieter van der Zwet
Pieter van der Zwet

Biografie

Ik zie dat innovaties, vooral in de ICT-omgeving, in een steeds hoger tempo ontstaan. Dit gebeurt permanent en kent een sterke dynamiek. Dit beïnvloedt de organisatie van primaire bedrijfsprocessen zoals productieprocessen, klantinformatie, bedrijfsinformatie en -sturing en de positionering of definiëring van een product of brand. Dit kan snel grote veranderingen veroorzaken in de ordening binnen een totale branche. Om voorbereid te zijn op de toekomst is het voor bedrijven en andere organisaties daardoor noodzakelijk geworden om permanent te zoeken naar relevante technologische ontwikkelingen, deze te onderzoeken op hun potentie en effect en waar mogelijk te benutten en toe te passen. Dit zal op alle bedrijfsniveaus steeds vaker tot veranderingen leiden.

Ik ben een enthousiaste Young Professional in de IT-branche, betrokken, verantwoordelijk en integer. Problemen los ik op door een helicopterview te kiezen en door “out of the box” te denken. Ik kan mensen verbinden en heb de wil om iets tot stand te brengen. 

Ik heb bij Sogeti verschillende trainingen gevolgd, zoals Agile en Scrum. Ik ben gecertificeerd Scrum Master en Product Owner. Binnen Sogeti bekwaam ik mij nu vooral verder als verbinder tussen IT en Business.
Ook in mijn vrije tijd verken ik graag innovaties in de IT-branche. Zo heb ik voor voetbalvereniging TEC uit Tiel een nieuwe crypto munt gemaakt (de “TEC”), die daar voor sponsordoeleinden wordt gebruikt.

Van februari tot november 2018 heb ik gewerkt bij de Volksbank. Daar was ik onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van een intern communicatie traject, heb ik 20 collega’s van de Service Desk actief gecoacht en nieuwe coaches opgeleid om in dit traject voort te zetten. Ook heb ik trainingen zelf ontwikkeld en gegeven om het gebied van open communicatie intern en naar de klant. 

Ik ben afgestudeerd bachelor Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn afstudeeronderzoek was het commercieel en communicatief verbeteren van het functioneren van het partnernetwerk van AFAS voor grotere klanten van of nieuwe markten voor AFAS Software. Hiervoor heb ik accountmanagement verricht op directieniveau bij key keten partners van AFAS.

Ik wordt graag betrokken bij toepassingen van de Technologie Transformatie Theorie, maar ook graag bij andere uitdagingen op het terrein van innovatie, verandermanagement, kennismanagement, coaching, blockchain en agile/scrum werken.

Contact

Dial

Phone number: +31 886 606 600

Stuur bericht