Presentaties Quality Automation Day 2016 beschikbaar [Downloads]

De ontwikkelingen in Agile, DevOps, Continuous Delivery en integratie van het testproces in de software-ontwikkeling staan bepaald niet op een laag pitje. Ze roepen vanuit kwaliteitsperspectief nieuwe, brandende vragen op. Tijdens Quality Automation Day 2016 kregen ruim 150 bezoekers van diverse organisaties onder het thema 'What’s cooking?' antwoord op deze vragen. 

QAD16

Integrated Quality Automation

Test- en DevOps specialisten, marktleiders in Quality Automation vertelden hoe Integrated Quality Automation anno 2016 eruit ziet. Met de nieuwste snufjes in tooling en smakelijke praktijkverhalen en demo’s op het gebied  van Kwaliteit en Testen.

Presentaties

De presentaties zijn via onderstaande links te downloaden. 

Welke rol speelt kwaliteit in DevOps omgevingen? Dave van Herpen, DevOps Evangelist
Wat staat organisaties te doen om succesvol te zijn en de start ups van repliek te dienen? Marketeers noemen het Lean Startup. IT-afdelingen hebben het over DevOps. De experts op managementgebied spreken over managementinnovatie. Alle drie staat hetzelfde voor ogen: ‘stop wasting people’s time’, leg de focus op de menselijke component en versnel de innovatie. Dave wees in zijn presentatie ook op het kortgeleden uitgebrachte rapport 'Design to Disrupt - Digitale disrupie de baas met DevOps', dat hier te downloaden is. 

Dev-Test-Ops, Is testing at the speed of DevOps just code for Test Automation? Wolfgang Platz, CPO Tricentis
Tricentis is door Gartner in 2015 uitgeroepen als een nieuwe innovatieve leider voor Software Testautomatisering met hun Tosca suite. Wolfgang Platz (CPO Tricentis) neemt je mee in hoe testautomatisering helpt om testen te overleven binnen een DevOps omgeving. 

Presentaties plenair QAD16

Wat betekent DevOps in de praktijk bij ING? Jeroen Zaagman, IT Chapter Lead
De IT Chapter Lead van Beleggen & Private Banking bij de ING vertelt je hier alles over. Welke rol speelt kwaliteit binnen de DevOps teams en hoe gaat de ING om met testautomatisering? 

24/7 beschikbaarheid & Agile, Daniel v.d. Mast, Portbase Haven van Rotterdam
Hoe zorg je voor kwaliteit in een complexe omgeving waar 24/7 via het havenoverstijgende Port Community System van Portbase bedrijven profiteren van een veelheid aan intelligente diensten voor efficiënte en eenvoudige informatie-uitwisseling, zowel onderling als met overheden? 

Presentaties subsessies

Flying Squad Quality Automation @KPN
Flying Squads zijn afzonderlijke teams die helpen om quality automation frameworks voor customer journey testing in te regelen. Aan de hand van een praktijkcase bij KPN wordt duidelijk hoe het Flying Squad team daar bijdraagt aan testautomatisering binnen de verschillende teams. 

Quality Automation DevOps team @ING
Geef niet de volledige verantwoordelijkheid van testautomatisering aan de DevOps teams. Waarom niet?
In de dagelijkse praktijk van ING is een apart DevOps team opgezet specifiek voor testautomatisering. Wat zijn de lessons learned en welke successen heeft dit opgeleverd. 

Hoe 170 Agile teams worden ondersteund met Quality Automation @ABN AMRO
In deze sessie gaan we in op de verandering binnen de ABN AMRO, waar 170 team Agile moeten gaan werken. Hoe zorg je vanuit automatiseringsperspectief dat er één manier van werken komt?  Een test driven development aanpak die 170 Agile teams straks moet ondersteunen. Hoe zit het framework in elkaar? Welke stappen worden doorlopen en welk resultaat biedt dit voor de verschillende Agile teams.

Model Based Testen & Tosca @ICS
Hoe kun je geautomatiseerd tijdrovende testgevallen specificeren? En hoe gebruik je deze testgevallen vervolgens om ze direct automatisch uit te voeren met behulp van Tosca? Je krijgt antwoord op de vraag hoe hier een geautomatiseerd testproces is ingericht met behulp van Model Based Testen & Tosca. 

subsessies-QAD16

Service Virtualization @KPN
KPN ITNS gebruikt Parasoft Service Virtualisatie oplossingen om Continuous Testing te realiseren. Hiermee worden moeilijk beschikbare externe en interne subsystemen gesimuleerd zodat de ontwikkelteams van KPN ITNS op elk moment tests kunnen uitvoeren. We laten zien hoe Service Virtualisatie bij KPN is ingezet en wat hiervan de voordelen zijn. 

Open Source Framework / Selenium @Prorail / rvo.nl / sogeti.nl
In deze presentatie vertellen wij  je precies waar je op moet letten bij een Open Source tool en geven wij een demo van het ontwikkelde Framework met Selenium dat wordt gebruikt bij Prorail, RVO.nl en DevOps Performance testen @ DUO

Tosca in de praktijk
Sinds 2012 is Sogeti TOSCA Certified Implementation Partner (TCIP) en daarmee 1 van de 4 wereldwijde Testing Services partners van Tricentis. Het Centre of Excellence Tosca is het kenniscentrum in Nederland op het gebied van de laatste ontwikkelingen rondom Tosca. Best practices worden hier uitgewisseld zodat klanten optimaal gebruik kunnen maken van onze praktijk ervaringen. In deze sessie laten we zien wat deze best practices zijn en tonen we live de laatste ontwikkelingen binnen Tosca. 

DevOps Performance testen @DUO
Hoe past performance testen binnen een DevOps team? In deze sessie wordt het praktijkverhaal vanuit DUO gedeeld, waar 60 teams ondersteund moeten worden met performance testen. 

Meer weten over Quality Automation?

Benieuwd naar meer praktijkcases en de mogelijkheden voor test-en qualityautomatisering? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op of bekijk onze testautomatiserings-diensten.

Ga naar testautomatisering