Cloudkennis delen bij Gouvieux 2019

Cloudkennis delen bij Gouvieux 2019

Ontdek alle mogelijkheden in de cloud

Maak gebruik van onze expertise om de reis naar de cloud te maken!

Ontdek de mogelijkheden

In een altijd veranderende wereld is kennisdeling essentieel en daarom was het hele cloud team het eerste weekend van november uitgenodigd voor het Gouvieux evenement op Slot Assumburg in Heemskerk. Tijd voor een korte terugblik!

Borrels & bordspellen

Op vrijdag druppelden de Sogetisten vanaf een uur of vijf rustig aan binnen. Nadat de bedden zijn gekozen, begint het weekend goed met een drankje aan de bar. Naast het delen en opdoen van kennis, is dit weekend ook een goede manier om je collega’s (beter) te leren kennen. Natuurlijk is ook het avondeten verzorgd, waarna de borrel verder gaat en de bordspellen tevoorschijn komen voor een gezellige avond.

Kennisdeling

Op zaterdag staat de kennisdeling op het programma. Met een goed gevuld programma worden er van negen tot vijf verschillende kennissessies verzorgd. We starten met een gezamenlijke opening met de Keynote van Michiel van Otegem, oud-collega en inmiddels werkzaam voor Microsoft. Daarna is het tijd voor verschillende sessies die allemaal worden gegeven door Sogetisten uit ons portfolio. Veel daarvan zijn ook gebaseerd op hun ervaring bij klanten en waar ze daar mee hebben gewerkt. Er was keuze uit sessies over Functioneel programmeren, Vue.JS, SharePoint online met Azure Cognitive Services, Passwordless Authentication en meer. Zelf bezocht ik de sessie over Azure API Management, waarbij we te zien kregen over hoe die tool is ingezet bij een van onze klanten. Daarnaast bezocht ik de sessie over Microservices, die voor mij erg interessant was omdat die ook ging over een aantal problemen die bij mijn huidige klant spelen. Ook was er een informatieve sessie over de .Net Core Request Pipeline en hoe je die kon inrichten naar jouw wensen. Verder was er een sessie over Software Kwaliteit waarin ook werd besproken hoe CI/CD pipelines je kunnen helpen om het controleren van die kwaliteit in je proces te integreren.

Gouvieux 2019 evenement

 

MVP bij Sogeti

Uiteindelijk kwamen wij weer met zijn allen bij elkaar om een afsluitende keynote te volgen. Omdat na het weekend Microsoft Ignite zou beginnen kregen we tips over hoe we ons daar op konden voorbereiden. Verder konden wij uitzoeken welke sessies we later eventueel zouden willen terugkijken. Ook vertelde Daniel Laskewitz, een van de MVP’s die werkzaam is bij Sogeti, over wat het inhoudt om MVP te worden en te zijn. De belangrijkste boodschap: kennis delen, kennis delen en nog eens kennis delen. Een mooie afsluiter van een dag waarop we dat juist al met elkaar aan het doen waren en een goede reden om dat te blijven doen.

Terug naar huis

Na het informatieve deel van het programma was er ook zaterdag nog tijd voor een borrel en was er zelfs een heuse pubquiz voorbereid. Ook gaf alle informatie van de ochtend en middag genoeg mogelijkheid voor interessante discussies onder het genot van een drankje. Zondag was het echt tijd om naar huis te gaan voor wat ontspanning, om met alle informatie weer lekker de volgende werkweek in te gaan.

Meer informatie

Benieuwd naar de services en oplossingen die wij bieden op het gebied van cloud? Neem contact op of ga naar onze cloud services & oplossingen!

Ga naar cloud services & oplossingen

Kan ik je helpen?

Christiaan Hoos Communitymanager Cloud
Phone number: +31 653 945 979