Het motto van een Cloud Architect: Wees 100% gemotiveerd

Mijn naam is Erik Kuipers, geboren op 26 januari 1968 en getrouwd met An. Samen hebben wij twee dochters Felia van 12 en Isabel van 16. Sinds enkele maanden werk ik bij Sogeti als Cloud Architect.

Gefascineerd door IT.

Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door computers en IT. Dit is begonnen in mijn jeugd waar ik vanaf een jaar of 8 al begon met home computers, zoals ZX Spectrum en Commodore64. Daarna wist ik al tijdens mijn periode op de mavo dat ik informatica/computerkunde wilde gaan studeren, dus heb mijn studie tot en met hts Computerkunde volledig gericht op de technische kant van IT. Later is daar ook de niet-technische kant bijgekomen, waarbij ik me meer ben gaan richten op IT- en Enterprise Architectuur.

De afwisselende werkdag van de Cloud Architect.

Mijn werkdagen varieren behoorlijk en de indeling is ook sterk afhankelijk van de opdracht waaraan ik werk. Vaak sta ik gelijk met mijn gezin op en check ik mijn e-mail. Afhankelijk van de afspraken van die dag ga ik naar de klant, naar kantoor in Vianen of werk ik vanuit huis. Bij klanten werk ik meestal samen met een collega aan het realiseren van een Cloud Architectuur (een onderdeel van de Cloud Transformatie (Cloud Journey) propositie van Sogeti).

De impact van Cloud Target Architecture opdrachten.

Mijn leukste project moet, denk ik, nog komen. Ik ben namelijk nog niet zo lang werkzaam bij Sogeti. Op dit moment werk ik aan twee projecten. Het eerste project is het opzetten en realiseren van een Cloud Target Architecture bij Stater Hypotheken in Amersfoort en het andere project is een vergelijkbare opdracht bij Van Oord Maritiem. Twee totaal verschillende klanten, maar alle twee de klanten bieden een inspirerende werkplek. Mijn grootste motivatie voor deze projecten komt voort uit het feit dat je samen met een klant werkt aan een Cloud Transformatie traject en deze projecten raakt vaak de hele organisatie van een klant en niet alleen IT.

Ontwikkelingsgericht

Stil zitten kan ik niet zo goed, dan ga ik liever studeren. Daarom besteed ik veel tijd aan zelfstudie. Natuurlijk wel als ik (voldoende) vrije tijd heb. Ik heb altijd de drang gehad om breed geschoold te zijn, vandaar dat ik een MBA in mijn vrije tijd heb afgerond in 2006 om de aansluiting van IT met andere bedrijfsonderdelen te kunnen maken. Door de flexibele manier van werken bij Sogeti ben ik in de gelegenheid om regelmatig te studeren. Daarnaast biedt Sogeti ook veel gelegenheid om intern aan kennis sessies deel te nemen o.a. met onze partners, zoals bijvoorbeeld Microsoft en IBM.

Mijn doel; Infrastructuur en Cloud vraagbaak

Ik wil een betrouwbare architect zijn die organisaties, uit verschillende bedrijfstakken, kan helpen in hun reis naar de Cloud. Daarnaast wil ik ze nieuwe technologie laten ontdekken die aansluit op de bedrijfsstrategie. Binnen Sogeti wil ik mij profileren als een vraagbaak voor Infrastructuur en Cloud vraagstukken. Mijn motto, als je 100% gemotiveerd bent dan komt de rest vanzelf.

Jouw Cloudreis maken bij Sogeti?

Kent Cloud voor jou geen geheimen? Of wil je er juist nog meer van weten. Dan is een baan bij Sogeti misschien wel dè ideale vervolgstap. Bekijk dan onze vacatures binnen Cloud.

Naar vacatures