De wereld wordt in rap tempo steeds digitaler. Tegelijkertijd zien we dat het huidige onderwijs de beroepsbevolking van de toekomst daar nog niet optimaal in ondersteunt. Digitale mogelijkheden worden binnen deze branche nog onvoldoende benut. En dat terwijl online toepassingen het werk van docenten en het contact met hun studenten enorm kan vereenvoudigen. 

whitepaper digitaal werken onderwijs

De volgende generatie studenten én docenten

De verwachtingen van studenten en docenten die in de komende jaren het onderwijs instromen veranderen. Waar het onderwijs van oudsher een wat traditionele, trendvolgende omgeving is, kunnen onderwijsinstellingen anno 2018 (en verder) niet meer om de digitalisering heen. Voor studenten is het onbegrijpelijk dat docenten alleen via e-mail of tijdens de les bereikbaar zijn.

Nieuwe digitale mogelijkheden

Ook zijn de docenten die nu de arbeidsmarkt betreden van een generatie die gewend is alles online te doen. Dit geeft wellicht wrijving met de traditionele groep docenten. Tegelijkertijd is het een kans voor een snellere adoptie van nieuwe digitale mogelijkheden. Over één ding kunnen we duidelijk zijn: om aantrekkelijk te zijn en blijven voor een nieuwe generatie studenten én docenten, kunnen onderwijsinstellingen eigenlijk niet anders dan vandaag investeren in de mogelijkheden van morgen. 

Blijven innoveren is dus een absolute must. Onderwijsinstellingen zoeken dan ook steeds vaker naar oplossingen die aansluiten bij de wens van student, docent en medewerker. En ook al heeft elke doelgroep binnen jouw onderwijsinstelling een andere behoefte, ze hebben één gemene deler: de behoefte om efficiënt samen te werken. 

Cloud-technologie

Door gebruik te maken van cloud-technologie krijgen studenten, docenten en medewerkers altijd en overal met elk device toegang tot een digitale werkplek, oftewel een Smart Workspace. Zo kunnen zij slimmer samenwerken en efficiënter communiceren. 

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe een digitale werkplekomgeving ook jouw docenten, studenten en medewerkers optimaal kan ondersteunen? Ga direct naar onze Smart Workspace services.

Naar Smart Workspace