Sogeti webbanner podcast low code high impact

Podcastserie: Low code, high impact! – Luister naar Port of Rotterdam

‘Ik sprak mijn leidinggevende en zei: dat moet toch slimmer kunnen?’

Jeffrey de Vlaming, adviseur bij Port of Rotterdam, had geen ervaring met programmeren. Toch heeft hij met Power Platform in vier maanden tijd een app ontwikkeld voor het beheer van dossiers rondom het vergunningsverleningsproces. Nu wordt alles met één druk op de knop uitgevoerd. 

Luister hier

 

 

Podcastserie: Low code, high impact!  

In een serie van zes afleveringen laten we aan de hand van praktische voorbeelden zien hoe organisaties het platform inzetten om hun processen te automatiseren en waarde toevoegen aan hun business. Kortom, hoe ze hun digitale transformatie in de hoogste versnelling hebben gezet.

In deze aflevering is Jeffrey de Vlaming aan het woord. Hij gaat in gesprek met Robin Rotman over hoe de low-code aanpak de manier van werken in de haven heeft veranderd en heeft bijgedragen aan veilige en vlotte doorvoer van schepen. Deze podcast maar ook de hele serie is te luisteren via BNR.nl. 

De kracht van het Power Platform

Het Microsoft Power Platform zorgt ervoor dat je eenvoudig business applicaties kunt ontwikkelen en processen automatiseren, met weinig of geen gebruik van code. Hierdoor zijn zowel business als IT in staat om op een ‘self-service’ manier oplossingen te realiseren, terwijl IT voldoende grip houdt door de governance mogelijkheden die het platform biedt.

Hoe gebruikt Port of Rotterdam het Power Platform, hoe zijn ze gestart, waar staan ze nu en welk advies geven ze organisaties dit nog moeten starten? Dat hoor je in deze podcast!

Vlot en veilig

Een veilige en vlotte doorvoer van schepen is van groot belang voor de Port of Rotterdam. 

Per 1 januari 2021 werd de Scheepsverkeerswet gewijzigd en heeft Nederland een nieuwe Loodswet. Met het loodsplichtbesluit en de -regeling 2021 is een nieuw systeem van ontheffingen van kracht in de vorm van zogenoemde ‘Pilotage Exemption Certificates’ (PEC’s). Een PEC geeft de kapitein vrijstelling van de loodsplicht voor een bepaald schip op een bepaald loodsplichtig traject.

Democratiseren van IT - Citizen development

Voor de wetswijziging werden PEC’s bijgehouden in een omvangrijke Access applicatie. Onderhoud en beheer waren complex en niet geborgd. Het kostte veel tijd om de aanvragen te verwerken en de foutgevoeligheid lag hoog. Het is echter wel een cruciaal proces en belangrijk voor de veiligheid en vlotte doorvoer van schepen in de haven.

Met hulp van Sogeti bouwde Jeffrey binnen vier maanden een nieuwe app om dit proces te automatiseren. Het resultaat: met één druk op de knop worden alle handelingen uitgevoerd. Het proces is sneller en betrouwbaarder, minder foutgevoelig en Jeffrey kan deze applicatie zelfstandig onderhouden en naar wens doorontwikkelen.

Beluister podcast

Audio URL:

Over de serie 

Welkom bij de podcastserie Low Code, High Impact! In deze podcast praat Robin Rotman met organisaties die het Microsoft Power Platform inzetten om hun digitale transformatie in de hoogte versnelling te krijgen. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door Sogeti, Macaw, Motion10 en Microsoft.

Met deze podcastserie willen we, aan de hand van échte praktische implementaties, laten zien wat het platform biedt en wat organisaties er zelf mee kunnen en hoe het helpt om waarde aan hun business toe te voegen.

Alle afleveringen luisteren?

Wil je alle afleveringen luisteren of meer informatie? Ga dan naar de website van BNR 

Meer weten over Power Platform?

Sogeti Raoul Bejdad Power Platform Solution Sales Power Platform
Phone number: +31 886 606 600