Het Franse automobielbedrijf Renault gaat een nieuwe samenwerking aan met Sogeti.

De IT-dienstverlener zet een Security Operations Center (SOC) op in Toulouse waar mogelijke cybersecurity-aanvallen op de wereldwijde IT-infrastructuur van de autofabrikant worden voorkomen, opgespoord en opgelost. Sogeti heeft voor organisaties over de gehele wereld tientallen SOC’s ingericht.

 

Sogeti zet Security Operations Center op voor Renault

Cybersecurity-aanvallen

Sogeti heeft een aantal maanden nodig gehad om het SOC voor Renault in te richten. Het security center is volledig afgestemd op de specifieke eisen en potentiele veiligheidsrisico’s van de wereldwijde autofabrikant. In nauwe samenwerking met de securityspecialisten van Sogeti en Renault zijn tools ingezet waarmee de opsporing van kwetsbaarheden aanzienlijk wordt verbeterd. Ook het oplossen van veiligheidsincidenten gaat vanaf nu veel sneller, volgens een volledig geregisseerde aanpak. Sogeti heeft nieuwe indicatoren van risicodreigingen toegevoegd waarmee opsporing en afwering van cybersecurity-aanvallen sneller en beter gemonitord worden.

“De inrichting van het Security Operations Center door Sogeti is van cruciaal belang voor het succes van onze wereldwijde cybersecurity strategie”, zegt Pierre Gachon, IT Security Directeur van de Renault Group.

Bescherming van de IT-infastructuur

“Uiteraard zijn wij blij dat Renault vertrouwen heeft in onze uitgebreide security ervaring in combinatie met onze kennis van de automotive sector. We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe SOC van Renault een goede bescherming biedt van hun huidige IT-infrastructuur,” zegt Franck Greverie, wereldwijd verantwoordelijk voor de cybersecurity dienstverlening van Sogeti.

Security monitoring

Ook in Nederland is Sogeti leidend op het vlak van IT security dienstverlening. Naast Security Monitoring test de IT-dienstverlener applicaties en systemen op veiligheidsrisico’s en mogelijke kwetsbaarheden. Op basis van maturity modellen brengt het bedrijf securitybehoeften in kaart en zorgt ervoor, dat IT-systemen op alle niveaus beschermd worden, zowel op het vlak van de technologie, de mens als het bedrijfsproces. 

Meer weten?

Bent u benieuwd naar meer details over de opzet van het SOC voor Renault? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een Security Operations Center en andere Security-oplossingen voor uw organisatie? Neem dan via onze gegevens contact met ons op.