Bij het realiseren van veranderingen is aandacht voor technologie en mensen van belang.

Even voorstellen

Ik ben Marco Jansen en werk als business analist bij Sogeti. En op dit moment werk ik aan een super leuke opdracht bij Transavia. Ik geloof dat Informatietechnologie enorm waardevol kan zijn bij het realiseren van veranderingen.

Maar nog belangrijker vind ik in mijn rol de aandacht voor mensen. Ervoor zorgdragen dat er een goede match komt tussen wat werkelijk nodig en ook mogelijk is. En ook gedurende de transformatie, weten wie je moet betrekken en op welke wijze. Dit helpt om een verandering gedragen te krijgen en de juiste waarde te creëren.

 

Marco

Graag ben ik actief bezig, dit betekent sporten, steden bezoeken en andere buitenactiviteiten met de mensen om me heen! Of een reis naar een land met een andere cultuur. Je komt op plaatsen die je vooraf niet had kunnen bedenken, je doet mooie ervaringen op waarop je kan terugkijken en je soms ook een bredere blik en inspiratie geeft.

Wat is er zo boeiend aan je huidige project?

Tussen 8:00 en 9:00 uur kom ik aan op de parkeerplaats van Transavia - dicht bij de Hangar waar vliegtuigen staan en onderhouden worden, ik zie in een oogopslag de interessante omgeving waarover het gaat. Ik ben actief in één van de zelfsturende teams, dat zich richt op de digitale werkplek voor medewerkers.

We beginnen deze dag met een eerste refinement-sessie met het team voor de volgende sprint. Ik help de product owner de user stories aan te scherpen, zodat er geen onduidelijkheid is over het uiteindelijke resultaat. Vervolgens heb ik die ochtend een afspraak met een Sharepoint deskundige over één van de stories die ik op mijn naam heb staan. Doel is een advies op te leveren over de te kiezen oplossingsrichting. Ik stel mijn vragen en de antwoorden neem ik mee in het advies.

Vervolgens heb ik een gesprek met een aantal Cockpit-medewerkers over de huidige manier van werken. We tekenen de huidige stappen uit op het bord, op deze manier krijg ik weer meer duidelijkheid over het huidige proces en afspraken. En tenslotte bereid ik het volgende overleg voor dat ik later die dag heb met andere analisten en architecten heb. Daarin presenteer ik de verschillende oplossingsrichtingen voor de toekomstige cloud-opslag, adviseer ik over oplossingsrichtingen.

Als ik thuis aankom ga ik vaak even een rondje hardlopen. Heerlijk om op deze manier even mijn hoofd leeg te maken en de dag te overzien.

Wat is het leukste project waaraan je hebt bijgedragen?

Mijn leukste project is het traject voor de organisatie waar ik momenteel ben ingezet. Op de website moest de actuele aankomst- en vertrekinformatie voor passagiers en thuisblijvers op een gebruikersvriendelijke manier beschikbaar worden gemaakt. Deze informatie was wel beschikbaar in verschillende operationele systemen, maar niet op de website. Het is leuk en uitdagend om met de verschillende stakeholders zoals productmanagers, communicatie-adviseurs, legal, externe partijen tot een gedragen oplossing te komen en om dit vervolgens te realiseren!

Hoe zorg jij ervoor dat jij het Technology Leadership kunt blijven waarmaken?

Sogeti biedt al jaren een groot scala van eigen opleidingen aan, waarvan ik zelf al verschillende keren gebruik heb gemaakt. Je kan zelf bepalen welke richting je op wil en je vervolgens in die richting gaan ontwikkelen. Ook externe seminars, opleidingen en cursussen zijn altijd bespreekbaar. Zo heb ik vorig jaar deelgenomen aan een interessant seminar over de raakvlakken tussen business en IT!

Hoe zie jij je volgende stap in je carrière?

Ik haal lol uit de verschillende omgevingen waarin ik mijn bijdrage kan leveren. Je leert hier zelf erg veel van, je ziet welke partijen en informatiestromen allemaal een rol spelen voordat je iets als consument op je scherm ziet of een vliegtuig bij de gate ziet staan. Graag zou ik nog meer leren, verschillende domeinen zien en samen met andere mensen meer mooie resultaten bereiken.

Meer weten?

Wil jij weten hoe jij een rol kunt spelen bij Sogeti?

Ga naar onze vacatures?

 

Profielfoto Harm Pul Sogeti
Phone number: +31 886 606 600